Izglābti seši cilvēki, kas bija apmaldījušies mežā

Svētdien, plkst. 14:35, VUGD saņēma informāciju, ka Garkalnes novadā deg dārza māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu koka māja jau dega ar atklātu liesmu. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, apdegumus guva vīrietis, kurš tika hospitalizēts. Kopējā degšanas platība bija 50m2

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vairākiem cilvēkiem, kas bija apmaldījušies mežā. Sestdien no rīta VUGD saņēma zvanu no sievietes, kura bija apmaldījusies mežā Kuldīgas novadā, netālu no Riežupes alām. Sazinoties pa telefonu ar sievieti un padodot skaņas signālu no automašīnas, ugunsdzēsējiem glābējiem ātri izdevās sievieti atrast un izvest no meža.

Sestdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem Grobiņas pagasta mežā meklēja vīrieti un sievieti, kuri bija apmaldījušies sēņojot. Valsts policijas darbiniekiem izdevās cilvēkus atrast un izvest no meža.

Sestdienas vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novada Nīgrandes pagastā vīrietis ir apmaldījies mežā. Ugunsdzēsēji glābēji padeva skaņas signālu, kuru vīrietis sadzirdēja un iznāca no meža.

Svētdien no rīta plaša meklēšanas operācija norisinājās Grobiņas pagastā, kur, sadarbojoties ugunsdzēsējiem glābējiem, policijas darbiniekiem, medniekiem un pašvaldības pārstāvjiem, mežā tika atrasta sieviete, kura bija pazudusi jau kopš sestdienas.

Svētdienas vakarā Alūksnes novada Mārkalnes pagastā tika meklēta mežā pazudusi sieviete. Meklēšanas darbus veica ugunsdzēsēji glābēji, Valsts policijas darbinieki un pazudušās radinieki. Pēc apmēram stundu ilgiem meklēšanas darbiem, sieviete tika atrasta un izvesta no meža.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks sestdien vakarā izcēlās Cēsu novada Stalbes pagastā. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, neapsaimniekota vienstāvu ferma jau dega pilnā platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka ēkā bija apmēram 400 siena ruļļi, kurus vajadzēja izvest ārā, izārdīt un saliet ar ūdeni, lai apturētu siena degšanu un gruzdēšanu. Kopējā degšanas platība bija 385m2. Ugunsgrēku likvidēt izdevās tikai šorīt ap četriem no rīta.

Sestdien no rīta ugunsdzēsēji glābēji Alūksnē, Alūksnes ezerā, niedrēs atrada apmēram 66 gadus vecu noslīkušu vīrieti, kurš tika nogādāts krastā un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien, ap sešiem no rīta, VUGD saņēma informāciju, ka jūrā pie Liepājas no mola ir iekritis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu veica vietas pārmeklēšanu, bet vīrieti neatrada. Nedaudz vēlāk meklēšanas darbos iesaistījās ūdenslīdēji, kuriem izdevās 55 gadus veco noslīkušo vīrieti atrast un nogādāt krastā.

          Savukārt, svētdienas pēcpusdienā Cēsu daļas ugunsdzēsēji glābēji no Siļķupītes izcēla apmēram 55 gadus vecu noslīkušu sievieti.

 

TOP Komentāri

avatar