Izglābtas divas purvā iestigušas govis

Kopumā dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bija arī četri maldinošs izsaukums. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Vakar, plkst. 17:53, VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada, Zasas pagastā Dzērveņu purvā ir iestigušas govis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka govis ir iestigušas purvā apmēram 300 metrus no purva malas. Govju kājas bija iegrimušas kūdrā. Ar šļūteņu un striķu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji govis izvilka no kūdras. Tā kā dzīvnieki bija pārsaluši, ugunsdzēsēji glābēji sacirta zarus un uz tiem novietoja govis, kuras vairs nevarēja noturēties kājās, un sasedza tās ar segām. Tā kā attālums līdz kūtij bija pārāk liels un ar ugunsdzēsēju glābēju rīcībā esošo aprīkojumu tās nevarēja līdz tai nogādāt, tika nolemts lūgt palīdzību Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem. Notikuma vietā ieradās 56.zemessardzes bataljona pārstāvji ar speciālo tehniku. Govis tika novietotas uz kāpurķēžu visurgājējam pievienotas lafetes un aizvilktas līdz kūtij.

Vakar, plkst. 16:57, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Daugavgrīvas ielā, deg vieglā automašīna. Ugunsgrēkā cieta apmēram 54 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts. Kopējā degšanas platība bija 2m2. Aizdegšanās bija notikusi automašīnas motortelpā.

Foto:nekrize.lv

 

TOP Komentāri

avatar