Izdota jauna suvenīrmonēta – „Zirgs ar ratiem” Jēkabpilī

Monēta izdota popularizējot vēsturisko Trešdienas tirgus laukumu Jēkabpilī, kā arī atzīmējot 2014. kā Zirga gadu. Suvenīrmonēta ar zirga attēlu tiks izmantota kā reprezentācijas materiāls pašvaldības vajadzībām.
Jauno monētu ikviens interesents varēs arī iegādāties Jēkabpils Tūrisma informācijas centrā, Brīvības ielā 140/142. Tās cena – 4,54 eiro.
2012. gada nogalē Jēkabpilī tika atjaunots skvērs Brīvības ielā pie Sv. Gara pareizticīgo baznīcas. Skvēru iedzīvinājusi tēlnieka Gaita Burvja skulptūra „Zirgs ar ratiem”, kā arī aka ar iegravētiem divdesmit divu Jēkabpils pilsētas inteliģences pārstāvju labajiem vēlējumiem Jēkabpils pilsētai. Skvēru rotā arī vienotā stilā ar pārējiem vides objektiem veidots karuselis. Skvērs atrodas Trešdienas tirgus laukumā, kur 1670. gada 12. februārī hercogs Jēkabs pasludināja pilsētu par nodibinātu.
 
Kā informēja Tūrisma informācijas centra tūrisma informācijas konsultante Daina Eglīte, šī jau ir otrā suvenīrmonēta, kas izdoda Jēkabpilī. Pirmā bija pirms diviem gadiem, kas tika veltīta Strūves Ģeodēziskajam lokam, kas atrodas Strūves parkā.
 
Pašā rīta agrumā jau tika nopirktas divas monētas.
 
 

TOP Komentāri

avatar