Izdota grāmata par aktieri Hariju Spanovski

Pasākumu atklāja IEVAS STĀSTU galvenā redaktore Sandra Eglīte. Sandra atzina: «IEVAS STĀSTU popularitāte Latvijā jau desmit gadu garumā apliecina, ka latviešiem patīk ne tikai lasīt (jo žurnālu piedāvājums Latvijā ir plašs), bet lasītājiem ir būtiska žurnāla satura kvalitāte. Skaidrs, ka labākā dāvana lasītājiem žurnāla jubilejā ir patiess stāsts par cilvēku. Tādēļ līdz ar žurnāla jubilejas numuru klajā nāk žurnālistes Līgas Blauas grāmata par aktieri Hariju Spanovski.»

Grāmatas autore un žurnāliste Līga Blaua stāsta: «Grāmatu biju norunājusi rakstīt kopā ar Hariju. Harijs zināja, ko grib izstāstīt no dzīvē nepateiktā. Viņš vēlējās pirmām kārtām stāstīt par lomām, ko dzīves laikā nospēlējis, jo nekad neviens par tām nejautā, visi vienmēr interesējas par viņa privāto dzīvi un sievietēm, bet teātris un lomas taču esot visa viņa dzīve.» Harijs vēlējies, lai Līga uzraksta, ka viņš visupirms bija aktieris. Diemžēl Harijs pēc mēneša aizgāja mūžībā, un Līgai grāmatu nācās rakstīt vienai. Līga savu solījumu ir izpildījusi, 5. decembrī tirdzniecībā nonāk grāmata HARIJS SPANOVSKIS. Nekas jau nebeidzas… Līga pateicās visiem, kas palīdzēja grāmatas tapšanā, vispirms jau Harija tuvajiem cilvēkiem – mammai, māsai, bērniem, viņa dzīves sievietēm –, kā arī bērnības un skolas gadu draugiem, kolēģiem, mūziķiem un copes brāļiem.

Pasākuma laikā klavieres spēlēja maestro Raimonds Pauls, un populārākās Harija Spanovska dziesmas dziedāja Dailes teātra dziedošie aktieri Olga Dreģe, Gints Grāvelis un Juris Frinbergs, kuriem Harija dzīvē katram bija sava nozīmīga loma.

Grāmata HARIJS SPANOVSKIS. Nekas jau nebeidzas… ir pieejama visās lielākajās grāmatnīcās. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar