Īpaši konsultanti klauvēs pie rīdzinieku durvīm

Vai velosipēdu var izmantot kā ikdienas transporta līdzekli, ja darbavietā nav dušas? Vai ar velosipēdu var braukt cauru gadu? Mīti un stereotipi ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa un tie ietekmē mūsu uzskatus, bieži vien atturot izmēģināt jaunas un noderīgas lietas.

 

Rīgas domes Satiksmes departaments uzsāk vērienīgu projektu „Personalizēta ceļojuma plānošana riteņbraucējiem” jebPTP-Cycle, aicinot Rīgas iedzīvotājiem kā ikdienas pārvietošanās līdzekli izmantot velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Projekta mērķis ir veicināt pilsētas iedzīvotāju pārvietošanās paradumu maiņu un ikdienā vairāk izmantot velosipēdu.

 

PTP – Cycle ir projekts, kas izmanto personalizētas ceļojuma plānošanas (PTP) metodi, lai veicinātu pilsētnieku pārvietošanās paradumu maiņu – aicinātu samazināt privātā autotransporta izmantošanu – palielināt riteņbraukšanu un iešanu kājām, kā arī sabiedriskā transporta izmantošanu un auto koplietošanu. To darot, mēs atbalstām pilsētas satiksmes sastrēgumu samazināšanu, tīrāku gaisu, veselīgākus iedzīvotājus un samazinātu CO2 līmeni. Konsultanti piedāvās pilsētniekiem noderīgu konsultāciju – bezmaksas informāciju, karti un citus materiālus par gudriem pārvietošanās risinājumiem pilsētā.

 

Foto: Marta Bušeniece

TOP Komentāri

avatar