Internetā mēģina pārdot sivēnus no epidēmijas skartās zonas

Kā jau ziņots, saistībā ar izsludināto Āfrikas cūku mēra karantīnu Krāslavas un Dagdas novados, ir aizliegts izvest, pārdot cūkas un cūkgaļas izstrādājumus.

 Ar savu rīcību 1956.gadā dzimušais pārdevējs neievēroja Administratīvā kodeksa 105.panta prasības “Par karantīnas un veterināro prasību pārkāpšanu dzīvnieku infekcijas slimību skartā punktā, aizsardzības, uzraudzības un kontroles zonās”, kas fiziskajām personām paredz no 7 līdz 350 eiro lielu naudas sodu.

Par minēto faktu policijā uzsākta administratīvā lietvedība, kura tiks nodota Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldei tālākai izskatīšanai un lēmumu pieņemšanai.

Jau ziņots, ka 30.jūnijā Krāslavas novada Robežnieku pagasta Robežniekos Valsts policijas darbinieki, veicot personu un transportlīdzekļu pārbaudi Āfrikas cūku mēra karantīnas zonā, aizturēja 1983. gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, kurš no epidēmijas rajona mēģināja iznest 1,5 kg. gaļas.

Valsts policijas darbinieki turpina pārbaudīt personas un transportlīdzekļus gan Krāslavas novada Robežnieku pagastā, gan arī Dagdas novadā. 

 

TOP Komentāri

avatar