Informē par gaismas festivālu “Staro Rīga”

Šogad tradicionālais gaismas festivāls „Staro Rīga” ilgs četrus vakarus – no 15. līdz 18. novembrim un to jo nozīmīgāku padara nākamā – Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada tuvošanās.Šoreiz pilsētvides gaismas objektu veidotāji piesaka Rīga 2014 sešas tematiskās līnijas – Rīgas karnevāls, Okeāna alkas, Izdzīvošanas komplekts, Ceļu karte, Dzintara ādere, Brīvības iela. Tie būs seši „Staro Rīga” stāsti par prieku. Festivāla laikā pilsētā būs atrodams 31 gaismas objekts festivāla konkursa programmā, sadarbības partneru programmā, kā arī starptautisku sadarbības projektu ietvaros.
Festivāla pamatmaršruts šogad būs centrālā pilsētas ass no Daugavmalas līdz Juglai, veidojot atzarus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem uz VEF kultūras pils fasādes, Teikas vidusskolā un Strazdumuižā. Būs arī citi objekti ārpus pilsētas centrālās daļas – Kalnciema kvartālā, atpūtas centrā „Lido”, tāpat tiks izgaismots kultūras pils Ziemeļblāzma skatu tornis.
Gaismas festivāla ietvaros tiks realizēta daļa no pieteiktajiem objektiem, citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 17.-19. janvārī, kad līdztekus citiem atklāšanas notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs „Staro Rīga” speciālizlaidums.

Foto: Krista Valaine 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Helma Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Helma
Viesis
Helma

Esmu no Valmieras, bet tajā laikā būšu Rīgā, noteikti iešu.