Ināra Mūrniece: leģionāri ir mūsu tautas daļa

“Mēs nekad neatteiksimies no savas vēstures. Leģionāri ir mūsu tautas daļa – daudzās latviešu dzimtās ir cilvēki, kas dienējuši Latviešu leģionā,” piektdien, 16.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot klātesošos kritušo karavīru piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos.

Latviešos visos laikos ir bijusi dzīva valstsgriba. Leģionāri valstsgribu pauda, karojot ar domu par neatkarīgu Latviju. Kā uzsvēra I.Mūrniece, arī pēckara gados leģionāri aktīvi darbojās latviešu trimdas organizācijās, kas uzturēja dzīvu patriotisma garu.

“Savas valsts vērtības apziņa, savas zemes, tautas, valsts aizstāvēšana ir mūsu identitātes daļa. Mēs paši varam veidot savu vēsturi, kad mūsu valstsgriba ir dzīva un stipra,” sacīja I.Mūrniece.

Pirms četriem gadiem Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, sacīja I.Mūrniece, akcentējot to kā skaudru atgādinājumu tam, ka arī 21.gadsimtā ir iespējama militāra agresija.

Mums ir jābūt gataviem dažādiem scenārijiem, tostarp aizstāvēt savu valsti, taču šodien, pateicoties NATO, mēs vairs neesam vieni, kā tas bija 1940.gadā, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijai jābūt gatavai dažādām provokācijām. Rudenī gaidāmās parlamenta vēlēšanas var būt viens no provokāciju mērķiem, kā tas iepriekš jau noticis ar vēlēšanām citās rietumvalstīs, piebilda I.Mūrniece.

Kremļa vara ir tā, kas izplata mītus par Latviju kā neizdevušos valsti, sacīja I.Mūrniece un aicināja būt kritiskiem savā domāšanā un stipriem savā pārliecībā, lai neļautos viltus ziņām un melu stāstiem.

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar