Iļģuciemā aizturēts dzērājšoferis bez tiesībām

26.oktobrī neilgi pēc pulksten 22.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Iļģuciemā, pamanīja kādu “Mercedes” markas transportlīdzekli, kas tika vadīts nepārliecinoši. Likumsargiem radās aizdomas, ka autovadītājs ir alkohola reibumā, tāpēc nolēma viņu apturēt.

Policisti, tuvojoties iespējamajam pārkāpējam, ievēroja, ka automašīna tiek apstādināta, savukārt tās vadītājs mēģina pārlīst uz pasažieru aizmugurējo sēdekli. Transportlīdzeklī atradās vēl seši cilvēki, tāpēc autovadītājam vietu trūkuma dēļ neizdevās pilnībā pārsēsties– viņa kājas palika gaisā starp automašīnas priekšējiem sēdekļiem.

Policists atvēra transportlīdzekļa durvis un vadītāju satvēra aiz kājās, aicinot atgriezties iepriekšējā stāvoklī.

Pārrunu laikā vīrietis atzinās, ka notikuma dienā lietojis grādīgos dzērienus. Savukārt datu pārbaudes laikā atklājās, ka viņam nav derīgas autovadītāja apliecības.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri autovadītājam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 1,74 promiļu reibumā.

Procesuālo darbību laikā viens no pasažieriem, būdams stiprā alkohola reibumā, uzvedās neadekvāti. Manāmi iereibušais vīrietis tika aizturēts un nogādāts Rīgas pašvaldības policijas dežūrdaļā, kur viņš atteicās veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Līdz ar to viņš nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur alkohola reibums tika noteikts klīniski. Vīrietim  sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos publiskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Darbu ar autovadītāju notikuma vietā turpināja Valsts policija. Ņemot vērā, ka vadītājs bija ne tikai pamatīgā reibumā, bet arī bez vadītāja apliecības, par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

Foto: RPP

TOP Komentāri

avatar