Iļģuciemā aizturēts dzērājšoferis bez tiesībām, tehniskās apskates un OCTA

17. martā neilgi pēc pulksten 23.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Iļģuciemā, pamanīja kādu “Mercedes-Benz” markas transportlīdzekli, kurš piedalījās ceļu satiksmē ar neatbilstošām gaismām.

Policisti, izmantojot gaismas un skaņas signālu, deva rīkojumu spēkratu apturēt. Tikai pēc vairākkārtīgiem rīkojumiem autovadītājs iebrauca vienā no netālu esošajiem iekšpagalmiem un transportlīdzekli apturēja. Sarunas laikā likumsargiem radās aizdomas, ka autovadītājs ir alkohola reibumā. Jautājot par grādīgo dzērienu lietošanu, šoferis nevilcinoties atzinās, ka tik tiešām pie spēkrata stūres sēdies alkohola reibumā.

Veikta personas datu pārbaude, kuras laikā atklājās, ka vīrietim nav derīga autovadītāja apliecība. Savukārt, pārbaudot transportlīdzekļa datus, konstatēts, ka automašīnai nav izieta tehniskā apskate un OCTA.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārkāpējam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka autovadītājs ir 1,61 promiles reibumā. Darbu adresē pārņēma Valsts policija.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar