Ieviesīs satiksmes uzlabojumus velojoslās

Velojoslas Lāčplēša, Dzirnavu un Elizabetes ielās izveidotas pirms nepilniem desmit mēnešiem, visu šo laiku tika vērtēta satiksme, velobraucēji, veikts velojoslu monitorings.

Kā akcentēja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, pie jaunās satiksmes organizācijas bija jāpielāgojas ne tikai velobraucējiem, bet arī autovadītājiem. “Ir vietas, kur nepieciešami uzlabojumi, lai atvieglotu satiksmi ielu krustojumos, tos plānojam izdarīt līdz sāksies aktīvā velobraukšanas sezona.”

Piemēram, lai uzlabotu satiksmes plūsmu, plānots likvidēt sabiedriskā transporta joslu Elizabetes ielas posmā no Kr.Valdemāra līdz Brīvības ielai. Savukārt, satiksmes sablīvējumu novēršanai, paplašināt brauktuvi Elizabetes ielā pie Pulkveža Brieža ielas, ērtākai kreisā manevra veikšanai. Arī Lāčplēša ielā iespējamas pārmaiņas – liegti kreisie manevri laika posmā no plkst.7.00-22.00, līdzīgi kā tas jau darbojas Aleksandra Čaka ielā atsevišķos krustojumos.

Tāpat Satiksmes departaments turpina aktīvi strādāt pie veloinfrastruktūras attīstības galvaspilsētā. Seguma atjaunošanas laikā, plānots ieviest jaunu rekomendējošo velojoslu uz brauktuves Krišjāņa Barona ielā, atklāja V.Reinbahs. Nākotnē tā varētu būt noslogotākā iela, kuru izmantotu velobraucēji no Teikas, Juglas un Purvciema apkārtnēm.

Tāpat tiks turpināts darbs pie apkaimju savienošanas, izstrādājot būvprojektu veloceļam no Imantas līdz Bolderājai un “Ziepniekkalns – centrs”. Būvprojekti tiks pabeigts nākamā gada sākumā un būvniecības sezonā varētu uzsākt veloceļu realizēšanu.

Rīgas domes Satiksmes departaments

TOP Komentāri

avatar