Iesniedz savu dziesmu

Tāpat kā līdz šim, ieraksti iesniedzami gan CD formātā, gan elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem. Maksa par reģistrāciju saglabājas tāda pati kā iepriekšējos gadus – Ls 15 par vienu ierakstu vienā nominācijā. Tiek pieņemti gan LaMPA biedru, gan neatkarīgo producentu iesniegumi.

 

Vērtēšanai tiks pieņemti visi Latvijas teritorijā izdotie albumi visos žanros, kas izdoti laika posmā no 2012. gada 8. decembra līdz 2013. gada 5. decembrim, un iesniegto ierakstu sadalījumu pa nominācijām veiks īpaši izveidota žūrijas komisija.

 

Šī sistēma, kas plaši tiek izmantota līdzīgos pasākumos pasaulē, ļauj pilnvērtīgāk izvērtēt notiekošo mūzikas ierakstu jomā un nodrošina objektīvāku albumu salīdzinājumu, jo katrā nominācijā tiks vērtēti žanriski līdzvērtīgi albumi. Šī sistēma palīdz radīt jaunas nominācijas, jo kategorijas tiek noteiktas atkarībā no tā, kādi ieraksti  tiek iesniegti. Pagājušais gads to apiecina, jo radās tādas, iepriekš nebijušas, nominācijas kā labākais autordziesmu albums, labākais elektroniskās mūzikas albums, labākais tautas mūzikas albums un citas.

 

Joprojām nemainīgas tiek saglabātas 4 vispārīgās nominācijas, kurās ierakstus var iesniegt paralēli iepriekšminētajam:

 

1.Labākais mūzikas video klips

2.Labākais koncertieraksts video

3.Labākā  debija (mākslinieka  pirmais  publicētais ieraksts)

4.Labākā dziesma (visi žanri)

 

Kā katru gadu, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un arī gada visklausītākais ieraksts jeb Radiohits. Kā arī tiks dota iespēja skatītājiem un klausītājiem balsot par savu mīļāko dziesmu balsošanas vietās  tirdzniecības parkā Alfa.

 

Zelta Mikrofona 2013  nolikums, žūrijas sastāvs u.c. informācija publicēta mājas lapā www.zeltamikrofons.lv. Pirms ierakstu iesniegšanas LaMPA aicina rūpīgi iepazīties ar pasākuma nolikumu.

Papildus informācijai, lūdzam sazināties ar projekta administratori Līgu Markovu – liga@gadabalva.lv, tel: 67409911, vai ar projekta koordinatori – liva@gadabalva.lv

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar