Ieslodzītie piedalīsies Eiropas Parlamenta vēlēšanās

Visu ieslodzījuma vietu administrācijas ir nodrošinājušas ieslodzītajiem iespēju laikus iepazīties ar pieteiktajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām, kā arī informāciju par balsošanas kārtību.

Vēlētājs, kurš vēlas balsot ieslodzījuma vietā, ne agrāk kā 20 dienas un ne vēlāk kā vienu dienu pirms vēlēšanu dienas plkst.16.00, iesniedz iesniegumu ieslodzījuma vietas administrācijai.

Izmantojot vēlētāju reģistra datus tiešsaistes režīmā, administrācijas pilnvarota persona pārbauda, vai iesniedzējs ir vēlētājs – vai ziņas par viņu iekļautas vēlētāju reģistrā. Ja ziņas par iesniedzēju ir iekļautas vēlētāju reģistrā, administrācijas pilnvarotā persona reģistrē viņu balsošanai ieslodzījuma vietā.

Ja ziņas par iesniedzēju nav iekļautas vēlētāju reģistrā, administrācijas pilnvarota persona par to informē iesniedzēju.

Katrā ieslodzījuma vietā balsošanai ir sagatavota atsevišķa telpa.

Saņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldes atļauju un netraucējot vēlēšanu iecirkņa komisijas darbu, Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisi ieslodzījuma vietās varēs novērot pilnvaroti novērotāji no katras politiskās partijas vai politisko partiju apvienības, kas attiecīgajām vēlēšanām ir iesniegušas kandidātu sarakstu, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas, attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas locekļi un šo komisiju pilnvarotas personas, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

 

Foto:lvportals.lv

TOP Komentāri

avatar