Ieskats XI Vislatvijas Zirgu dienās (FOTO)

Jauno Jātnieku skolas sporta kompleksā 13.,14. un 15. jūlijā notika gada gaidītākais pasākums zirgu mīļotājiem, jātniekiem un zirgiem, kas pulcēja dalībniekus no visas Baltijas.  Jauno Jātnieku skolas 2. posms un XI Vislatvijas Zirgu dienas ir ģimeņu pasākums trīs dienu garumā, kur ir iespēja skatīties ne tikai sportiskas, bet arī ļoti krāšņas sacensības, jo rotājušies zirgi un jātnieki veic maršrutus un priecē skatītājus ar šoviem. Starp maršrutiem bija krāšņi priekšnesumi un iespēja doties ekskursijās uz stalli un iepazīties arī ar zirgu ikdienu. Bērnus priecēja izjādes ar ponijiem, šaušana ar loku un sejas apgleznošanas nodarbības.

“Šajās sacensībās lielāko uzsvaru centāmies likt uz šova elementiem ar sportisko izpausmi,kas pulcēja bērnus, amatierus un jaunos zirgus. Pirmā diena, piektdiena bija sportiskāka, bet pārējās vairāk ar šova elementiem, lai būtu svētki skatītājiem un jātniekiem ar zirgiem,” atklāj maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons.

Piektdiena un sestdiena pagāja konkūra zīmē, kur jātnieki pārvarēja dažāda augstuma šķēršļus, sākot no 65 cm līdz 155cm, kā arī jaunie jātnieki, kas vēl sper pirmos soļus zirgu sportā. Vienā no sacensību centrālajiem maršrutiem – “Spēks un izveicība”, kur jātniekam zirga mugurā jāpārvar šķēršļu josla, pārvarot 155cm uzvarēja Guna Vasiļjeva ar Kristālu no “Jauno Jātnieku skolas”.

Jaunākos sacensību apmeklētājus un dalībniekus priecēja sejas apgleznošanas meistarklases, izjādes ar ponijiem brīvā dabā, dažādi konkursi un ekskursijas pa stalli visas dienas garumā.

Svētdiena iesākās ar maršrutu, kur savus spēkus skatītāju atbalstīti izmēģināja zirgu audzētāji, zirgkopēji, treneri, tiesneši, palīgi, pajūgu braukšanas un iejādes sportisti, veterinārārsti un citi dalībnieki. Sacensību ietvaros notika arī sacensības iejādē, kur zirgs jātnieka vadīts noteiktās laukuma vietās veic elementus, ko var nosaukt arī par zirga deju, jo jātnieki paši sastāda savu programmu savas izvēlētas mūzikas pavadībā pa vienam vai pārī ar otru zirgu. Sacensības papildināja pajūgu braukšanas sacensības, kurās ar zirgu un pajūgu vienjūgiem uz ātrumu apbrauc konusus. Tradicionāli skatītāju gaidītākais maršruts “RIDE and DRIVE” , jo tas ir visnenopietnākais maršruts visās sacensībās, kur dalībnieki tērpušies maskās startē pāros, kur viens no dalībniekiem noteiktu maršrutu veic zirga mugurā, startējot uz ātrumu un precizitāti, otrs maršrutu veic, braucot ar ķeru. Interesantas bija pajūgu braukšanas sacensības, kur zirgs vai ponijs ar vienjūgiem apbrauc konusus.

Starplaikos skatītājus priecēja voltizēšanas paraugdemonstrējumi – vingrošana zirga mugurā, Adžilitī suņu šovs, kur suns patstāvīgi veic maršrutu bez saimnieka, kas no malas dod sunim balss vai žestu komandas, pajūgu priekšnesumi un meistarklases, kā arī īpaši krāšņi bija “Zirgus kolas” paraugdemonstrējumi un meistarklases.

Stafetes maršrutā jātniekiem ar ponijiem un palīgiem uzvarēja Darja Žagata un komanda ar Saulīte no Ekvi, Elza Buša ar Eiro no JSK “Īriss” un Sofija Sviridenkova ar Saulīti no Ekvi.

Maršrutā Nr. 2 jātniekiem līdz 16 gadiem ar I un II grupas ponijiem pirmajā vietā Marlen Ojaste ar zirgu Vilhelmina, 2. vietā Evita Jansone ar Piparu, 3. vietā Māra Buša ar Zibeni Makvīnu. 4. vieta Ievai Labenskyte ar zirgu Kentas, 5. vieta Nikolai Marčenkovai ar Dnacing Grace, 6. vieta Helēnai Annai Zvilnai ar Vētru.

3.maršrutā uzvarēja un 1. vietas ieguva Anna Sergejeva ar zirgu Dakāra no JSK “Mēmele” un Tadas Šeškas ar zirgu Pleunia no Zigmo Žirgai, 2. vietas Arminatai Bilinskyte ar Gintaras un Ievai Labenskytei ar Kentas no Zirgmo Žirgai, 3. vietas Žannai Metus ar Ieviņu no JSK “Mustangs” un Marlenai Ojastei ar zirgu Wilhelmina, 4.vietas Gunai Vasiļjevai ar Lotusu no Jauno Jātnieku skolas un Edītei Vāgnerei ar Chocolate no JSK “Īriss”, 5. vietas Annai Salmiņai ar Vētru un Odrijai Robertai Brālēnai ar Copelli 2 no zirgaudzētavas “Kocēni”, 6. vietas Albertai Zeltiņai ar Mormoru Disney no JSK “Gaita” un Martai Vildavai ar Milky Way no JSK “Princis”.

4.Maršruta uzvarētāji (110cm). 1. vietas Odrijai Robertai Brālēnai ar zirgu Cielava no Z/A Kocēni un Kristīnei Zomerai ar Quantu Costu 12 no JSK Mustanhs, 2. vietas Žannai Metus ar zirgu Ieviņa no JSK Mustangs un Paulai Pikānei ar Kelly no Z/S Lielceri. 3. vietas Lenai Makhmud ar Griete de Bloomerd no UAB “Pajurio zirgynas” un Mairai Lejai ar Golcu no BET, 4. vietas Annikai Ojastei ar Obota’s Gracia no Parnumaa ratsaspordiubi un Janai Zēbergai ar Strux Shakira no Baltic Equestian Team, 5. vietas Žaklīnai Orlando ar Chandra H no Sport de lux un Tīnai Rodinai ar Godivu no Jauno Jātnieku skolas, 6. vietas Ievai Ziemelei ar Eklēru no Mežstrazdiņi un Ilonai Jurašai ar Chamer no SIA “Burtnieku Zirgaudzētava”.

5.maršruta uzvarētāji, kas pārvarēja 110 cm augstus šķēršļus. 1.vieta un Tīnai Dreimanei ar Picasso no KJSK Meždruvas 1, 2. vieta Laurai Luīzei Leinertei ar zirgu Passo no Baltic Equestrian Team, 3. vieta Kristīnei Zomerai ar Quanta Costa 12, 4.vieta Tīnai Dreimanei ar zirgu Luis no JJSK Meždruvas 1, 5. vieta Kitijai Bilinskai ar zirgu Nilla no Ropažu JK un 6. vieta Ancei Annai Karkovskai ar Falko no Jauno Jātnieku skolas. Skatītāju simpātiju ieguva Laura Penele ar zirgu Ha Di Vera no Z/S Lielceri.

Maršrutā Nr.6, kura augstums bija 120cm uzvarēja.1. Vieta Annikai Veerpalu ar zirgu Quentina no Noo RK Estonia, 2. vieta Tīnai Dreimanei ar Luis no JJSK Meždruvas 1, 3. vieta Laurai Penelei ar Ha Di Vera no Z/S “Lielceri”, 4 vieta Pranas Milkintas ar Compliment no UAB “Pajurio zirgynas”, 5. vieta Kristai Kliesmanei ar Carlson 102 no Jauno Jātnieku skolas un 6.vieta Laurai Penelei ar Asfort Z no Z/S “Lielceri”. Maršruta simpātija Andis Vārna.

7.Maršruts.Šķēršļu augstums 120cm, kur dalībnieki veic maršrutu bez kļūdām iespējami ātrākā laikā. 1.vietā Elīna Kalniņa ar Funny Grace no Valmiermuižas jātnieku skolas, 2. vietā, Andris Vārna ar Hight Point no Z/S “Lielceri”, 3.vietā Pranas Milkintas ar Comliment no UAB “Pajurino zirgynas”, 4.vietā Guntars Siliņš ar Sabatini no “Mežstrazdiņi”, 5. vietā Maira Leja ar Lion Des Terdix no BET un 6. vietā Andis Vārna no Conrouet no Z/S “Lielceri”.

Maršrutā Nr.8., kas pārvarēja 130cm augstumu.1. vietā Guna Vasiļjeva ar Cristālu no Jauno Jātnieku skolas, 2.vietā Krista Kliesmete ar Carlson 102 no Jauno Jātnieku skolas, 3.vietā Guntars Siliņš ar Zwarovski no “Mežstrazdi”, 4.vietā Andis Vārna ar Celestial no Z/S “Lielceri”, 5. vietā Tatjana Reznuka ar Arribas no Ropažu jātnieku klubs un 6. vietā Andis Vārna ar Chacdina no Z/S “Lielceri”.

9.maršrutā “Spēks un izveicība” maršruts Nr.9, kurā tikai 5 jātnieki uzdrošinājās pārvarēt 140cm šķērsli. 1. vietā Guna Vasiļjeva ar Cristālu no “Jauno Jātnieku skolas”, kas vienīgā pārvarēja 155cm augstumu un skatītājiem sarīkoja šovu, mēģinot pārvarēt 180cm augstu šķērsli. Maršrutā divas 2. vietas: Laurai Penelei ar Asfort Z no.”Lielceri” un Andim Vārnai ar Celestial no Z/S “Lielceri”. 4. vieta Elīnai Kalniņai ar Funny Grace no Valmiermuižas jātnieku skola. 5. vietā Tadas Šeškas ar Hari no Zigmo Žirgai.

10A maršruta uzvarētāji. Sacentās jātnieki līdz 16 gadiem, pārvarot 105cm augstumu. 1. vietā Tīna Dreimane ar Picasso no JJSK Meždruvas 1, 2. vietā Kristīne Zomera ar Quanta Costa 12 no JSK “Mustangs”, 3. vietā Odrija Roberta Brālēna ar Cielavu no Z/A “Kocēni”, 4. vietā Markus Roberts Vasiļjevs ar Lango no JSK Mustangs, 5. vietā Zane Lūse ar Aģentu no Valmiermuižas Jātnieku skolas un 6. vietā Tīna Rodina ar Godivu no “Jauno Jātnieku skolas”.

10B maršrutā, kur jātnieki ar zirgiem līdz 5 gadiem veica 105 cm augstumu.1.vieta Guntars Siliņš ar Izak no Mežstrazdiņi, 2. vieta Žanai Metus ar Ieviņu no JSK “Mustangs”, 3. vieta Nikolai Laganovskai ar Corida no JSK Eminent Sport, 4. viet Elīnai Kalniņai ar Pablo jo Z/A Kocēni, 5. vieta Laurai Penele ar Iniesta D no “Lielceri”, 6. vieta Kristai Kliesmetei ar Centurito no “Jauno Jātnieku skolas”.

Maršruta Nr.10C uzvarētāji. 1.vieta Gunai Vasiļjevai ar zirgu Cartjē no Jauno Jātnieku skolas, 2. vieta arī Gunai Vasiļjevai ar zirgu Lotuss, 3. vieta Lienei Krūmiņai ar Geišu no ZA Kocēni, 4. vieta Irinai Grasei ar Silver Rose no Baltic Equestrian Team, 5. vieta Diānai Miķelsonei ar Ak-Vo un 6. vieta Laimondas Skerys ar London S no Horsemarket.

11.maršruta uzvarētāji. 1. vieta Kristīnei Zomerai ar Quanta Costa 12 no JSK “Mustangs”, 2. vieta Annai Annijai Alsiņai ar Princi no Z/S “Tīraines staļļi”, 3. vieta Nikolajam Zaicevam ar Lavella no SIA “Burtnieku Zirgaudzētava”, 4. vieta Mantas Šeškas ar Happiness-N no Jojimo sporto klubas “Žigmo žirgai”, 5. vieta Vadimam Blažēvičam ar Levante no JSK “Eridana” un 6. vieta Lienei Krūmiņai ar zirgu Puma noZ/S “Sandras”.

12a maršrutā 1. vietu ieguva Jānis Jurašs Lavella no SIA “Burtnieku Zirgaudzētavas”, 2. vietā Jūlija Siljava ar Passo no Baltic Equestrian Team, 3. vietā Jana Vanaga ar Arfu no LLU, 4. vietā Ivo Miķelsons ar Ak-Vo, 5. vietā Līga Krūmiņa ar Nautilius JSK Atēna, 6. vietā Kristīne Zeltkalne-Voika ar Palermo no JJS.

12b maršrutā. 1.vietā Nikola Marčenkova ar zirgu Dancing Grace no JSK “Mēmeles”, 2. vietā Ieva Labenskkyte ar Kentas no Zigmo Žirgai 3. vietā Tadas Šeškas ar Shanti mo Zigmo Žirgai, 4. vietā Laura Luīze Leinerte ar Efeja no Ropažu jātnieku klubs, 5. vietā Elezabete Voika ar Rozmarīnu no Jauno Jātnieku skolas, 6. vietā Elza Buša ar Zibeni Makvīnu no JSK “Īriss”.

Stafetes maršrutā jātniekiem ar ponijiem un palīgiem uzvarēja Darja Žagata un komanda ar Saulīte no Ekvi, Elza Buša ar Eiro no JSK “Īriss” un Sofija Sviridenkova ar Saulīti no Ekvi.

SPEED and MUSIC maršrutā, kurā jātnieki tērpušies košos tērpos veic maršrutu ar iespējami mazāk kļūdām pēc iespējas ātrākā laikā. 1.vietu ieguva Austeja Žadeikyte ar Haris no Zigmo Žirgai, 2. vieta Gabriellai Austvikai ar Talisman S no Jauno Jātnieku skolas 3. vietā Laura Luīze Leinerte ar Chianas no BET, 4. vietā Arminta Bilinskyte ar Gintaras no Zigmo Žirgai, 5. vietā Laura Luīze Leinerte ar Chuanas no BET,6. vietā
Diāna Miķelsone ar La Valetta no Jauno Jātnieku skolas.

17.A Pajūgu braukšana. 1.vieta Mareks Jedinaks ar palīgu un zirgu Princis Narciss mo Z/A Mežstrazdiņi, 2.vieta Sniedze Robiņa ar palīgu Jānis Robiņš un zirgs Hori no Z/S “Priežkalni”, 3.vietā Anita Tašiņa ar Zigmundu Tašiņu un zirgu Serangeti no BDR “Horsea.eu”, 4.vietā Megija Sargsjane ar palīgu Sintiju Pugačovu no BDR “Horsea.eu”, 5.vietā Anna Rijniece ar palīgu Juri Juhņēviču un zirgu Sezams no “Laimes zeme”, 6.vietā Sintija Pučkova ar palīgu Megija Sargsjane no BDR “Horses.eu”. 17B uzvarētāji. 1. vieta Dzintra Blūma ar palīgu Renāte Sprinģi un zirgu Brencis no “Kanu Atvars”. 2.vieta Renātei Sprinģei ar palīgu Dzintru Blūmu un zirgu Brenci mo “Kanu Atvats”. 17.C uzvarētāji. Laima Hamitova ar palīgu Dzintru Blūmu un zirgu Opāls no “Kanu Atvers”. 2.vietā Ozons Olafs O’Dvaiers un Dzintra Blūma ar Opālu no “Kanu Atvars”.

Ride un Drive uzvarēja Gabriela Austvika un Reinis Bērziņš ar Talismanu Picabello Z – Poligons I, 2. vietā Elizabete Reinholde un Ralfs Rohtla ar Lalibelu – Pidžamu ballīte un 3.vietā Lukas Zažeckis ar PIA no Zigmo Žirgai.

XI Vislatvijas Zirgu dienas organizē Jauno Jātnieku skola. Jauno Jātnieku skola kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā, ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem.

Foto: Sintija Ermansone

TOP Komentāri

avatar