“Homburg Zolitude” turpina aizkavēt atbalsta izmaksu bojāgājušo ģimenēm

Par spīti tam, ka jau trīs apgabaltiesas – Kurzemes, Zemgales un Rīgas – ir noraidījušas „Homburg Zolitude” sūdzības, kas paildzinājušas panāktās vienošanās izpildi par pāris mēnešiem, „Homburg Zolitude” turpina iesniegt jaunas sūdzības, tādējādi aizkavējot atbalsta izmaksu bojāgājušo ģimenēm.

Kurzemes un Rīgas apgabaltiesas, izskatot „Homburg Zolitude” iesniegtās sūdzības, atzina tās par nepamatotām un noraidāmām, atstājot negrozītus attiecīgos tiesas lēmumus par tiesvedības izbeigšanu daļā pret „Maxima Latvija” un „Tineo”. Savukārt Zemgales apgabaltiesa ir atteikusi ierosināt apelācijas tiesvedību, norādot, ka „Homburg Zolitude” nav tiesīga pārsūdzēt lēmumu par tiesvedības izbeigšanu daļā pret „Maxima Latvija” un „Tineo”. Ņemot vērā šādus apgabaltiesu lēmumus, turpmāko sūdzību iesniegšana nav izprotama.

Ceram, ka „Homburg Zolitude” pārtrauks šīs bezjēdzīgās darbības, kas tikai aizkavē vienošanās izpildi ar ģimenēm, kuras to parakstījušas ar mērķi izbeigt ilgo un sāpīgo tiesāšanās procesu.

2016. gada oktobrī ilgu, bet konstruktīvu pārrunu rezultātā Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvji vienojās ar „Maxima Latvija” un „Tineo”, ka katra bojāgājušā ģimene par katru bojāgājušo, tostarp arī glābēju ģimenes, saņems 100 000 EUR. Šāda atbalsta sniegšana ģimenēm jau tikusi uzsākta. Jāuzsver, ka vienošanās parakstīšana ir ģimeņu brīva izvēle.

Jānis Beseris

SIA „Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs

TOP Komentāri

avatar