Hērakla svētki

Pirmdien, 2.septembrī, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) sporta manēžā kopā pulcējās vairāk nekā 250 LSPA jaunie studenti, lai svinīgi atzīmētu studiju gada sākšanos Akadēmijai tradicionālajos “Hērakla svētkos”.

Pasākums notika, sengrieķu varoņa Hērakla stingrā uzraudzībā, kurš vienmēr izcēlies ar savu fizisko spēku. Tāpēc jauno studentu uzņemšanas svētki jau daudzus gadus akadēmijā norisinās par godu šim varonim, lai apliecinātu jauno studentu fiziskās un garīgās spējas studiju uzsākšanai.

Svētku laikā jaunos 1.kursa studentus ar dažādu asprātīgu priekšnesumu, pārsteigumu un pārbaudījumu palīdzību uzņēma augstskolas kolektīvā, iepazīstināja ar LSPA vadību un studiju biedriem. Tālāk sekoja zvēresta nodošana Hēraklam par labu uzvedību Akadēmijā un studentu viesnīcā, par cītīgām studijām un aktīvu sportošanu.

Klātesošos sveica LSPA rektors Jānis Žīdens, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents un 1973.gada LSPA absolvents Igo Japiņš, kā arī LSPA vadība, kuri pauda prieku un gandarījumu, ka arī šogad studentu skaits Akadēmijā nav samazinājies un jauniešiem saglabājusies interese apgūt zināšanas par sportu.

Jaunā studiju gada sākumu atzīmēja jaunie bakalaura programmu studenti, kuri nolēmuši savu dzīvi saistīt ar trenera, sporta skolotāja, menedžera, fizioterapeita vai rekreācijas speciālista profesiju.

Foto: LSPA

TOP Komentāri

avatar