Gustavs Pētersīlis guļritenī pieveic 16 km distanci Rīgas velomaratonā

Gustava sapni par profesionālo BMX karjeru pāragri aprāva kritiens treniņā 2013. gadā. Lai 21 gadu vecais puisis varētu iziet nepieciešamo rehabilitācijas kursu, uzņēmums Amway ziedoja divus eiro par katru dalībnieku, kas reģistrējās “Nutrilite” komandā. Arī paša Gustava gribasspēks un apkārtējo cilvēku atbalsts ļāvis tiekties uz jauniem mērķiem – pirms trīs gadiem viņš savā īpašumā saņēma guļriteni. Mīšanās notiek ar rokām, kam nepieciešamas vairākas muskuļu grupas, no kurām Gustavam darbojas tikai mazākā daļa. Tomēr laika gaitā viņam ir izdevies uztrenēties, lai nobrauktu arī garākas distances, ko Gustavs veiksmīgi pierādīja jau otro reizi piedaloties Rīgas velomaratonā.

Gustavs stāsta, ka “esmu ļoti gandarīts, ka, neskatoties uz neregulārajiem treniņiem, nobraucu visu distanci, jo tas tik tiešām bija pārbaudījums. Es novēlu visiem atcerēties seno teicienu par to, ka sportā galvenais nav uzvarēt, bet gan piedalīties un iegūt pozitīvas emocijas un atmiņas!”

Gustava sadarbība ar Amway aizsākās jau 2015. gadā, un pērn puisis velomaratona labdarības aktivitātē iegūtos ziedojumus nodeva sev tuvam cilvēkam – trīs gadus vecajai Martai Vilkai, kura iedzimtas slimības dēļ nekustina un nejūt savas kājas. Labo darbu iedvesmots, arī šogad Gustavs izvēlējās daļu līdzekļu novirzīt citiem.

Par godu Amway piecu gadu jubilejai Latvijā, daudzbērnu ģimenei no Rēzeknes puses tika dāvināti pieci jauni velosipēdi, ar kuriem bērni kopīgi piedalījās velomaratonā. Velosipēdi Lozdu ģimenei būs ilgtermiņa ieguldījums, un vecāki tic, ka biežāka pārvietošanās ar velosipēdiem stiprinās bērnu veselību un rosinās interesi par sportu.

“No sirds saku paldies visiem, kas startēja “Nutrilite” komandā, tādējādi atbalstot mani garajā rehabilitācijas procesā, kas man palīdzēs piepildīt gan mazākus, gan lielākus mērķus. Tas man tiešām nozīmē daudz,” atzīst Gustavs. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar