Guntis Belēvičs nepamatoti apvaino policijas darbiniekus

Guntis Belēvičs 27.08.2013.g. vakarā Rīgā, Jelgavas ielā, bija nofotografējis kādu trafarētu policijas automašīnu, ievietojis fotogrāfiju tviterī un klāt pierakstījis:”Policijas auto EC4428 ekipāža (šobrīd atrodas Rīgā, Jelgavas ielā) atrodas acīmredzamā alkohola reibumā. Vai kāds to var pārbaudīt?”

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde (RRP) tviterī ziņoja, ka uz notikuma vietu ir nosūtīti policisti, kuri pārbaudīs šo informāciju. Vēlāk policija ziņoja, ka bažas par iereibušajiem likumsargiem nav apstiprinājušās. Lai arī alkohola koncentrācija policistu izelpā netika konstatēta, šo gadījumu drošības labad vēlreiz pārbaudīs policijas Iekšējās drošības birojs. Taču informācija par it kā darbā esošajiem policijas darbiniekiem ātri vien izplatījās sociālajos tīklos un presē.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) uzskata, ka ja kāds izplata baumas, nepārbaudītas ziņas, kas aizskar policijas darbinieku cieņu un godu, apvainojot tos likuma pārkāpšanā, pildot dienesta pienākumus, tad šai personai jābūt drosmīgai atdzīt savu kļūdu un vismaz atvainoties.

LIDA cer, ka Guntis Belēvičs spēs publiski atvainoties par nepamatotu policijas darbinieku apvainošanu par atrašanos darba laikā alkohola reibumā.

Armands Augustāns

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs

2013.gada 29.augustā

Foto:belevics.lv

TOP Komentāri

avatar