Guntars Račs “365” 1.daļa – pieprasītākā grāmata

Guntars Račs: “Viss sākās ar nevainīgu jaungada apņemšanos katru dienu sarakstīt vismaz vienu dzejoli un to publicēt savā Facebook profilā. Man pat prātā neienāca, ka tas daudziem būs tik vajadzīgi un tik nozīmīgi, jo ik vakaru dzejolīši saņem simtiem un dažreiz pat tūkstošiem “patīk”, bet ar dažiem dzejoļiem mani sekotāji ir dalījušies vairāk nekā 12 000 reižu. Ik dienu saņēmu jautājumus par to, kad šie darbi iznāks grāmatā. Un tā kā es šo savu apņemšanos būšu piepildījis tikai šī gada 31. decembra vakarā, nolēmu izdot grāmatu divās daļās un pirmajā ir atrodami 183 pirmā pusgada dzejoļi no 1. janvāra līdz 2. jūlijam. Izrādās, katrs lasītājs meklē savu unikālo datumu, un tie, kuri dzimuši pēc 2. jūlija, jau prasa, kad iznāks grāmatas otrā daļa! Tas notiks nākamā gada februārī, jo tā vēl tikai top. Katru dienu!”

 

Dzintaru koncertzālē, festivāla “Latvijas pērles” ietvaros jau notika grāmatas atvēršana, un autors sniedza autogrāfus daudzajiem atnākušajiem viesiem, taču tagad ir plānota vērienīga dzejas dienu bibliotēku turneja. Guntars kopā ar saviem kolēģiem Uģi Tirzīti, Andri Alviķi un dziedātāju Katrīnu Binderi visu septembri un oktobri apceļos tuvākas un tālākas Latvijas bibliotēkas, pa laikam iegriežoties arī kādā lielajā pilsētā. Visos pasākumos kā īpašie viesi piedalīsies arī vietējie jaunie talanti.

 

Grāmatas “365 1. daļa” iepazīstināšanas turneja sākas jau 11. septembrī (šodien) plkst. 15.00 ar tikšanos Staiceles bibliotēkā.

 

Pasākumi:

 

11. septembrī – Staiceles bibliotēka

12. septembrī – Jūrmala

14. septembrī – Zaļenieki

15. septembrī – Bauska

20. septembrī – Liepāja un Antuļi (Skrundas novads)

21. septembrī – Rīga

22. septembrī – Madliena

23. septembrī – Jumprava

25. septembrī – Kuldīga

26. septembrī – Jaunolaine

27. septembrī – Rūjiena

28. septembrī – Ropaži, Zasa un Zīlāni (Kūku pagasts)

12. oktobrī – Valmiera

13. oktobrī – Jaunjelgava un Ikšķile

14. oktobrī – Lizums un Gulbene 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar