Grāmatas „Uguns” atklāšana

Grāmata „Aplis” ir saņēmusi vairākas jaunatnes literatūras balvas. Šī grāmata stāsta par sešām pilnīgi dažādām meitenēm, kas katra sevī ir atklājušas pārdabiskas spējas. Šīm meitenēm ir gan savā starpā jāsadzīvo un galvenais, jācīnās pret kādu neizprotamu ļaunumu. Grāmata nav tikai par pārdabisko, bet tajā pašā laikā par pusaudžu dzīvi un viņu problēmām.            

Latvijā tiek publicēta arī triloģijas otrā daļa – „Uguns”. Uz grāmatas prezentāciju no Zviedrijas bija ieradušies arī abi grāmatu autori – Matss Srandbergs un Sāra B. Elfrēna Engelsforsa.

Pasākuma sākumā autori no sava pirmā izdevuma – „Aplis” nolasīja citātus zviedru valodā, lai atjundītu atmiņā dažas grāmatas frāzes un notikumus.

Lai arī grāmata ir pusaudžu auditorijai vairāk tendēta, tomēr publikā labi bija redzams tas, ka šī grāmata uzrunā arī vecāku auditoriju. Cilvēkiem bija iespēja uzdot jautājumos, gan par grāmatu, par viņiem pašiem, gan arī par to, kā viņiem patīk šeit Rīgā. Diskusijas laikā autori arī iepriecināja ar to, ka pašreiz Zviedrija tiek uzsākta bestsellera filmas uzvešana.

Pasākuma noslēgumā apmeklētājiem bija iespēja arī tikt pie autoru autogrāfiem.

Autore: Simona Marta Kārkliņa

TOP Komentāri

avatar