Ģitārists Kaspars Zemītis atklās koncertu tūri “Vētra klusumā” Rēzeknē

Virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis sestdien, 10. februārī plkst. 18.00 kopā ar Agra Daņiļēviča deju grupu Dzirnas, Rīgas Doma zēnu kori diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, Jelgavas kamerorķestri un akordeonisti Initu Āboliņu ieskandinās Latgales vēstniecību GORS, atklājot koncertu sēriju “Vētra klusumā”. Četros koncertos Latvijas koncertzālēs izskanēs dažādas programmas, jo katru reizi kopā ar mākslinieku muzicēs cits īpašais viesis: Rēzeknē –  Daumants Kalniņš, Rīgā – Intars Busulis, Cēsīs – Linda Leen un Jelgavā – kāds ļoti noslēpumains viesis.

Biļetes uz koncertiem Rēzeknē un Jelgavā vēl ir pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.  Rīgas un Cēsu koncerti ir izpārdoti.

Koncerta programma iedalīta divās daļās. Pirmajā skanēs Zemīša solo skaņdarbi ģitārai, papildināti ar Dzirnu horeogrāfiju,  un labākais no Kaspara rakstītās mūzikas korim un ģitārai. Otrajā skanēs mūzikas pērles ģitārai un orķestrim (Vivaldi, Pjacolla) un paša Kaspara autordarbi. Īpašais viesis Daumants Kalniņš priecēs ar skaistāko no abu mūziķu sadarbības repertuāra.

“Koncertu tūre “Vētra klusumā” man ir īpaša, jo tajā apkopota manu pēdējo gadu muzikālā raža. Savā jubilejas mēnesī februārī varu iepriecināt klausītājus ar jaunu albumu un krāšņu programmu, kurā iekļauti man nozīmīgākie muzikālās sadarbības mirkļi. Tie būs svētki visiem – gan tiem, kas satiksies uz skatuves, un patiesi ceru, ka tie būs svētki arī cilvēkiem, kas mīl mūziku,” atklāj Kaspars Zemītis.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar