Ģimenes un jaunieši vissāpīgāk uztver fotoattēlu zaudēšanu

Neskatoties uz to 70% informāciju turpina uzglabāt nedroši (datorā, telefonā vai planšetē), puse – vidēji droši (ārējā cietajā diskā vai citās atmiņas iekārtās), un tikai 9% izmanto arī mākoņpakalpojumus, kas raksturojams kā drošākais datu glabāšanas veids. 57% respondentu kā potenciāli vissāpīgāko datu zaudējumu norāda fotoattēlus, kas īpaši aktuāli ir jauniešiem un ģimenēm ar maziem bērniem.

„Kā jau māmiņas ar maziem bērniem, mēs bieži iemūžinām skaistus mirkļus! eDati atrisina jautājumu, kur vienmēr pieejamā vietā glabāt bildes un video. Pāris klikšķi, un bildes drošā, slēgtā vidē ir pieejamas no jebkuras ierīces visā pasaulē – tikai man vai tiem, ar ko vēlos dalīties,” skaidro māmiņu sociālās kustības Babyroom pārstāves Anna Rozīte, Linda Pavļuta un Laura Bluša.

Vairāk nekā puse (58%) mājsaimniecību šobrīd pat nav informētas par datu rezervju kopiju veidošanas iespēju, savukārt tikai katrs desmitais veido rezerves datus saviem elektroniskajiem failiem.

„Ikdienas darbā nereti saskaramies ar klientiem, kas datora tehnisko problēmu dēļ ir pazaudējuši ģimenes bildes, vērtīgus studiju darbus un citu rūpīgi glabātu informāciju. Tādēļ atgādinām, ka tieši mākoņpakalpojumi ir mūsdienīgākais datu uzglabāšanas rīks, kas līdz ar drošām lietotāja izveidotajām piekļuves parolēm, ļaus sev būtiskāko informāciju saglabāt ilgstoši un droši,” skaidro Arvils Kupris Lattelecom jauno produktu attīstības daļas vadītājs.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar