Ģimenes piedalās “Kraukļa ligzda” darbnīcā

Rakstniecības un mūzikas muzejā līdz 1. martam apskatāma Aijas Zariņas izstāde „Sprīdītis”, kuras galvenā tēma ir identitāte – gan katra indivīda identitāte, gan tautas identitātes apzināšanās.

Muzeja pārstāve pastāsta, ka pie šīs izstādes veidošanas Aija Zariņa strādājusi kopā ar savas ģimenes locekļiem, radiniekiem un tuvākajiem draugiem. Izstādē apskatāmi pašas mākslinieces darbi, kuros gleznoti latviešu seno teiku un pasaku motīvi, kuros tiek meklētas gudrības, kas glabājas senajā folklorā. Vēl izstādē par identitātes tēmu eksponēti Aijas Zariņas meitu Tīnas Zariņas un Zuzannas Runkovskas darbi. Tīna Zariņa veidojusi video darbu, kurā tiek apskatīta māksliniecei tuvas personības identitāte, savukārt Zuzanna Runkovska veidojusi stepa dejas ierakstu, kuram par pamatu ņemti sirdspuksti. Izstādē piedalījusies arī Katrīna Veita, kura veidojusi gaismas instalāciju, kurā norisinājās bērniem veidotā darbnīca. Iesaistījies arī Aijas Zariņas vīrs, kurš veidojis savdabīgu savas identitātes atspoguļojumu, attēlojot fotogrāfijās savu dzīves pieredzi, kas veidojusies no dažādu dzīvesvietu maiņas pasaulē.

Dažādi pasākumi, kuru mērķauditorija ir ģimenes, norisināsies katru sestdienu līdz 1. martam izstādes „Sprīdītis” ietvaros. 

Anna Ūdre

TOP Komentāri

avatar