Garšīgie adventes vainagi

Jau ceturto reizi šogad Rīgā norisinās Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīties ar labāko restorānu ziemas piedāvājumu par īpašu cenu 3 ēdienu maltīti par īpašo cenu LVL 10,50 (EUR 14,94).

Gan pieredzējušiem gardēžiem gan tiem, kuri restorānus apmeklē retāk, tā būs iespēja nobaudīt Latvijas vadoši šefpavāru kulinārās variācijas Ziemassvētku maltītei un smelties idejas savam svētku galdam. Izmantojot savu pieredzi un radošo skatījumu, pavārmākslas meistari piedāvās gan tradicionālos Latvijas Ziemassvētku ēdienus mūsdienīgā veidolā, gan pilnīgi jaunu svētku ēdienkarti.

“Ar katru reizi Rīgas restorānu nedēļu apmeklē arvien vairāk cilvēku, daļa apmeklētāju šo laiku izmanto, lai paviesotos pat vairākos restorānos, nobaudītu un salīdzinātu to atšķirīgo piedāvājumu. Mums, pavāriem, tā ir iespēja degustēt kolēģu paveikto,” stāsta “Pavāru kluba” valdes locekle Svetlana Riškova.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartes izstrādājuši Latvijas atzītākie šefpavāri, kuru vidū ir Māris Jansons, Raimonds Zommers, Ingmārs Ladings, Heinrihs Erhards, Māris Astičs un daudzi citi. Tajās iekļauti gan ēdieni, bez kuriem iztiek tikai retais svētku galds – nēģi, skābēti kāposti, dažāda veida cepeši, medījums, cepti āboli, deserti ar rudzu maizi un brūklenēm, gan tādi jaunumi kā līdakas burgers, pīlādžu zupa un jūras asaris.

 

Foto: Madara Soste

TOP Komentāri

avatar