Gaidāms Līvu dziesmu lielkoncerts „Nezāles neiznīkst”

Koncerts tiek rīkots par godu Spoku koka atklāšanai un vērsts uz trūkstošo līdzekļu vākšanu, jo visi ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks novirzīti vides objekta izveides finansējumam!

Vides objekta ideja radusies ieklausoties “Līviskās ziņģes” vārdos – „Līvs – tas ir koks, Līvs – tas ir spoks, Līvs – tas ir spoku koks”. To veido metālmākslinieks Reinis Kuncītis. Spoku koka koncepcija ietver Līvu leģendas iemūžināšanu. Tas gan pagodinās esošos Līvus, gan pieminēs aizgājušos, jo Līvi ir mūžam dzīvi!

Spoku koka atklāšanas koncerta nosaukums „Nezāles neiznīkst” palicis nemainīgs – 2013. gada 21. augustā Dzintaru koncertzālē ar šādu nosaukumu izskanēja vērienīgais Līvu un Līvu skarto koncerts, kas bija veltījums Jānim Grodumam. Aivara Brīzes pāragrā aiziešana mainīja sākotnējo ideju par pieminekli Grodumam, transformējot to vides objektā – Spoku koks, kas veltīts Līvu leģendai.

Rokkoncertā piedalīsies: Igo, Juris Pavītols un grupa, Vilnis Krieviņš, Tomass Kleins, Guntars Mucenieks, Virga Hard Orchestra, Liepājas brāļi, Uldis Marhilēvičs, grupa Sērkociņcehs, Liepājas ģitāristu ansamblis, Credo, Olga, Fēlikss Ķiģelis, Elvis Grodums, Jānis Buķelis un citi Līvu skartie.

Kopējās Spoku koka izmaksas ir 50257,01 EUR. No tiem pirmajā koncertā “ Nezāles Neiznīkst” saziedoti 20522,08 EUR, bet projekta realizēšanai pietrūkst vēl 29734,93 EUR. Savu atbalstu vides objekta izveidei sniegs Liepājas pilsētas dome, kā arī Līvu mantojumu cienošie uzņēmēji un kompānijas. Katra nopirktā biļete arī būs ieguldījums Spoku koka tapšanā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar