Fredis aicina novembrī pieņemt vegānisko izaicinājumu

Atzīmējot Pasaules vegānisma mēnesi – novembri – organizācija “Dzīvnieku brīvība” ikvienam Latvijas iedzīvotājam piedāvā pieņemt vegānisko izaicinājumu – 30 dienas ēst tikai augu valsts uzturu. Lai izaicinājuma dalībniekiem palīdzētu šo apņemšanos īstenot, viņi katru dienu saņems e-pastu ar teorētisku un praktisku informāciju par šo dzīvesveidu. Nedēļas laikā vegāniskajam izaicinājumam ir pieteikušies aptuveni 500 cilvēku. Arī populārais mūziķis un radio raidījumu vadītājs Fredis video uzrunā aicina pieņemt izaicinājumu: “Pamēģini, un tu jutīsi, ka ar laiku sāc sevi vairāk cienīt, pie reizes izglābjot ļoti daudzu dzīvu radību dzīvības. Esi cilvēks!”

 

Vegānisms gūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē, tostarp Latvijā. Vegāni uzturā nelieto dzīvnieku produktus, bet izvēlas augu valsts piedāvāto daudzveidību. Miljoniem cilvēku visā pasaulē izvēlas ēst vegāniski, tā izrādot rūpes par dzīvniekiem, vidi un savu veselību, un šis skaits arvien pieaug. Mūsdienās visvairāk dzīvnieku tiek nogalināti tieši pārtikas vajadzībām, tāpēc atteikšanās no dzīvnieku produktiem ir labākais veids, kā aiztaupīt dzīvnieku ciešanas un nāvi.

 

Zinātnieki un ārsti ir atzinuši, ka sabalansēts vegānisks uzturs ir piemērots cilvēkiem jebkurā vecumā un palīdz novērst dažādas smagas saslimšanas, tostarp diabētu un sirds un asinsvadu slimības. Turklāt lopkopība izšķērdē vērtīgus dabas resursus un nodara ievērojamu kaitējumu videi, radot milzīgu piesārņojumu un vairāk siltumnīcefekta gāzu nekā visa transporta nozare kopā. Arī Apvienoto Nāciju Organizācija aicina atteikties no gaļas un piena produktu lietošanas, jo tā nav ilgtspējīga attiecībā pret vides aizsardzību.

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jou... Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
...
Viesis
...

Piekrītu, ka ēdam par daudz gaļas, bet pilnīgi no tās atteikties nav veselīgi!

Jou
Viesis
Jou

Fredis pārāk agresīvi sludina vegānismu. Man nepatīk tāda veida sava viedokļa uzspiešana, piedevām viņam nav taisnība pa 100%, tā ir tikai viņa pārliecība