Fonds “Viegli” Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā dāvina īpašu video

3.maijā, Imanta Ziedoņa 85. dzimšanas dienā, Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” laiž klajā īpašu videoklipu dziesmai “Gods Dievam augstībā”. Video uzņemts 2018. gada pavasara sākumā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” režisora Paula Ķestera vadībā. Tas tapis sadarbībā ar Liepājas muzikālajiem jauniešiem, piedaloties ne tikai fonda “Viegli” mūziķiem, bet arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas simfoniskajam orķestrim un Melngaiļskolas bigbendam, kā arī vairākiem Liepājas jauktajiem un zēnu koriem.

 

“”Dzīves jēga ir nevis tā, lai tu nonāktu tur, bet tajā, lai tu ievērotu, ka tu jau esi tur. Un vienmēr tu esi bijis. Tu vienmēr un mūžīgi mūžos atrodies tīras radīšanas momentā,” reiz teica Imants, un šī video tapšanas laikā mēs kopā ar brīnišķīgiem, talantīgiem jauniešiem nudien sajutām kopā būšanas un radīšanas prieku. Režisors Pauls Ķesteris ar savu komandu savukārt parūpējās, lai šis notikums tiktu nofilmēts, un šodien, 3. maijā, godinot un svinot dzejnieka Imanta Ziedoņa 85. dzimšanas dienu, ar šo ierakstu gribam dalīties arī ar jums,” par videoklipa ideju un rašanās procesu stāsta viens no dziesmas autoriem un izpildītājiem mūziķis Renārs Kaupers.

Dziesma “Gods Dievam augstībā” iekļauta fonda “Viegli” otrajā albumā “Vakars. Pietura. Jasmīns.”, kas izdots 2013. gada nogalē. Dziesmas vārdu autors ir dzejnieks Imants Ziedonis, bet mūziku sarakstījis viens no fonda “Viegli” dibinātājiem Renārs Kaupers. Īpaši videoklipa tapšanai dziesmas aranžiju orķestrim veidojis Jānis Ivuškāns, savukārt aranžiju korim – Juris Vaivods.

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar