Festivāla “Staro Rīga 2014” ietvaros noticis bildinājums

Sagādāt jaunajam pārim romantisku un neaizmirstamu nedēļas nogali ar prieku piekrituši vairāki Liepājas uzņēmēji. Europa City Amrita Hotel pārim dāvina nedēļas nogali (divas naktis) Lux klases numuriņā ar brokastīm, Liepājas teātris – dāvanu karti izrādes apmeklējumam, Liepājas Olimpiskais centrs piedāvās lielisku atpūtu un relaksāciju „Baseins & SPA” kompleksā, kafejnīca „Darbnīca” jauno pāri sestdienas dienā no plkst. 11:00 – 14:00 aicina uz branču, savukārt kokteiļbārs „Red Sun Buffet” piedāvās vakara izklaides un cienās ar kokteiļiem. Iveta un Guntars būs gaidīti viesi arī vērienīgajā koncertuzvedumā „Es esmu Liepāja”, kas 20. martā notiks Liepājas Olimpiskā centra arēnā, kad Liepāja atzīmēs 390 gadu jubileju.

 

Jau ziņots, ka gaismas festivāla „Staro Rīga 2014” ietvaros, kas notika no  14. līdz 18. novembrim Rīgā, Liepājas stendā kāds puisis bildināja savu draudzeni. Pagājušās nedēļas nogalē Liepājas pašvaldība aicināja laimīgo pāri atsaukties, lai abus saderinātos jauniešus aicinātu uz romantisku nedēļas nogali Liepājā. Bildinājums Liepājas stendā tika izteikts, kad topošais līgavainis savu iecerēto aicināja kļūt par viņa sievu, smilšu zīmējuma projekcijā rakstot: „Čirra, tu būsi mana sieva?”.

 

Jaunā pāra dzimtā puse ir Latgale. Iveta Uzula kādreiz dzīvojusi Krāslavā, bet Guntars Vērdiņš – otrajā lielākajā Latvijas pilsētā – Daugavpilī. Tagad abi jaunieši dzīvo un strādā Rīgā. Aicināta pastāstīt, kā abi iepazinušies, Iveta stāsta, ka abi ir pazīstami jau astoņus gadus, no kuriem piecus gadus bijuši labākie draugi, bet trīs gadus ir pāris. Kā stāsta Iveta, abu iepazīšanās stāsts iesākās ar sadraudzēšanos internetā. Jautājot, kā paiet abu ikdiena, Iveta stāsta, ka katrs darbojas savā nozarē: „Es strādāju Izglītības un karjeras portālā Prakse.lv par izglītības projektu koordinatori, savukārt Guntars autonozares uzņēmumā “AD Baltic” par klientu apkalpošanas speciālistu. Bet vienojošais šajā visā ir mūsu kaislība uz automašīnām.”

 

Lūdzām Ivetu pastāstīt arī par bildinājumu un Guntara gatavošanos lielajam notikumam. „Bildināšanas ideju Guntars bija lolojis jau labu laiku. Es pati brīnos, kā nebiju mājās atradusi gredzenu. Mums īpašs ir 16. datums, jo pirms trīs gadiem 16. martā kļuvām par īstu pāri. Šogad šajā datumā bijām nolēmuši doties apskatīties „Staro Rīga” objektus. Atceros, kā vēl mājās esot, iedunkāju Guntaram, ka šoreiz, 16. datumā (novembrī), neesmu saņēmusi nekādu apsveikumu, tā teikt – uzprasījos. Tā nu mēs iegrimām „Staro Rīga” pasākumos, apskatījāmies visus starojošos objektus, bet viens no tiem Guntaru īpaši uzrunāja – smiltis, kurās varēja zīmēt. Un uzrunāja tieši tāpēc, ka saprata  – šī būs tā īstā vieta, kur bildināt. Šeit uzreiz varētu pastāstīt, kā radās mans mīļvārdiņš. Īstenībā visu šo laiku esmu saukta nevis par Čirru, bet gan Čirku, pateicoties saviem čirkainajiem matiem. Sanāca tā, ka Guntars bildinājuma tekstu rakstīja nevis vārdu pa vārdam, bet no katra vārda pa atsevišķam burtam, uztraukums bijis tik liels, ka ar vienu burtu kļūdījies. Bet tas nebija šķērslis, lai es uzreiz saprastu, kas notiek. Tiklīdz izlasīju vārdu „sieva”, tā acis uzreiz piepildījās ar laimes asarām. Kādu laiku nevarēju pateikt nedz „Jā”, nedz ko citu. Tajā mirklī emocijas bija tik spēcīgas, ka ir pārāk sarežģīti tās izteikt vārdos pat tagad. Zinu tikai to, ka šo mirkli biju gaidījusi, bet, kad tas reāli notika, tomēr nespēju tam noticēt,” savās sajūtās dalās Iveta.

 

Bet to, ka jaunais pāris tiek meklēts citā Latvijas malā, Iveta uzzināja pavisam nejauši. „Viena no manām darba kolēģēm Facebook atsūtīja ziņu, ka mūs kāds meklē. Iesākumā nesapratu, par ko ir runa, bet, kad atvēru atsūtīto linku, sapratu, ka tūlīt izlasīšu kaut ko labu. Vēlāk jau arī citi draugi sūtīja ziņas, ka tiekam meklēti,” atceras Iveta. „No mūsu puses saku lielu paldies Liepājas pilsētai par šādu sirsnīgu un patīkamu pārsteigumu,” gandarīta ir Iveta.

 

Jaunieši jau iepriekš ir viesojušies Liepājā, un no apmeklējuma īpaši spilgti atmiņā palicis Spoku koks Jūrmalas parkā, jo abi ir grupas „Līvi” cienītāji. Iveta un Guntars izteica vēlmi vēju pilsētu apmeklēt pavasarī, tādēļ Liepājas pašvaldība aicināja pāri Liepāju apmeklēt martā, kad risināsies pilsētas 390. dzimšanas dienas pasākumi.

 

Atgādinām, ka Liepāja pirmo reizi piedalījās gaismas festivālā „Staro Rīga”. Vairākiem Liepājas māksliniekiem, apvienojoties radošā komandā, tika radīts unikāls projekts „Liepāja iedvesmo”, kas tika veidots speciāli starptautiskā gaismas festivāla „Staro Rīga 2014” programmai. Liepājas stends festivāla ietvaros tika plaši apmeklēts, pie tā veidojās garas rindas, tādēļ pasākuma organizatori iespēju piedalīties tāda mēroga festivālā vērtē kā labu pilsētas mārketinga instrumentu.  

TOP Komentāri

avatar