Ežīšfests – kronis vasarai. Festivāla atskats (FOTO & VIDEO)

Sestdien, 1. septembrī, jau sesto gadu Rīgā lustīgi tika pavadīts pilsētas festivals Ezīšfests, kuru rīko bāra “Ezītis miglā” komanda. Pasākuma devīze ir “kronis vasarai”, jo tika svinētas skaistās vasaras beigas. Šogad tas norisinājās urbānajā Tallinas ielas kvartālā, kur vienlaicīgi ar festivalu pirmo reizi durvis vēra jaunā “Tallinas kvartāla Ezītis miglā” filiāle.

Bija baudāma bagātīga mākslas un mūzikas programma. Uz trim skatuvēm kāpa dažādas pašmāju grupas, piemēram, PND, kuri lika pūlim trakot, Singapūras Satīns dziedātāji, kuri spēja kurināt pūli arī, kad uz 15 minūtēm bija pazudusi uz skatuves skaņa, grupa Polifauna, kura tikmēr apbūra ar psihodēliskiem ritmiem un iespējams kādam kļuva par jaunu  mīļāko grupu. Tāpat bija skatāmi un klausāmi Simple man, Deeper Upper (Lietuva), Ryga, Krāsa, Future Jets, Brīvrunu projekts, Kontraflovs, Mēnessputni, Tea Tree Impro improvizatori, komiķi no Comedy Latvia, Mur un tautas deja satika elektroniku “No miglas” dejotāju priekšnesumā. Ballīte nedaudz izkāpa no rāmjiem ap 3:00 naktī, kad tika pamatīgi apliets dj Miami klēpjdators, bet situāciju glāba dj ahūns ar urbāniem ritmiem un repa karaoki.

Paralēli skatuvju programmai bija iespēja arī mieloties ar sulīgiem burgeriem un citiem Ezīša street food gardumiem, atveldzēties ar galvu griezošiem kokteiļiem, izkustēties aktīvajā zonā dažādās aktivitātēs, radoši izpausties gleznojot, zīmējot, veidojot un domājot.

Ezīšfestā pirmo reizi durvis vēra bāra “Ezītis miglā” 10.filiāle “Tallinas kvartāla Ezītis miglā”. Pagaidām gan vēl pagaidu jeb demo režīmā un pa īstam ikdienā tas sāks darboties oktobrī. Līdz tam bars darbosies dažādos Tallinas ielas kvartāla pasākumos, piemēram, Baltajā naktī, kuros būs iespēja sajust tā atmosfēru un garšas, viesmīlību un atmosfēru.

Labais laiks pulcēja organizatoriem negaidīti lielu apmeklētāju skaitu, tāpēc jau tagad top plans ar lietām, ko uzlabot nākamgad. Kopumā festivals tika aizvadīts godam, ļoti pozitīvi un piepildīti. Festivāla organizatori pateicas visiem festivālētājiem, kas bija atnākuši, kā arī iesaistījās  organizēšanā un novēl raibu un iespaidiem bagātu rudeni. Uz tikšanos pēc gada nākošajā Ezīšfestā.

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar