Eksperti: Latvijā strauji pieaug velobraukšanas popularitāte

Pēc “Baltijas Maratoni” pārstāvja Kaspara Tupiņa novērojumiem, turpina palielināties tādu cilvēku skaits, kas divriteni izmanto kā pārvietošanās līdzekli ikdienā un piedalās sacīkstēs.

 

“Pieaugot velosporta cienītāju pulkam, vērojams, ka ļaudis iegādājas arvien kvalitatīvākus divriteņus un citu tehnisko aprīkojumu, kā arī pievērš lielāku vērību savai fiziskajai sagatavotībai, kas ļauj sasniegt labākus rezultātus sacensībās,” norāda Tupiņš.

 

Atzīstot, ka Latvijā dažādas velo sacensības ir visnotaļ labi organizētas, riteņbraucēju komandas “Trek” vadītājs Gatis Bērziņš pauda pārliecību, ka vēl ir daudz darāmā velo sporta attīstības jomā.

 

“Tuvākais mērķis ir samēroties spēkiem ar Igauniju, no kuras vēl nedaudz atpaliekam gan sacensību organizācijas, gan velobraucēju tehniskā aprīkojuma ziņā,” viņš sacīja.

 

Turklāt Latvijā ir ļoti svarīgi izkopt riteņbraukšanas komandu kultūru, kas viennozīmīgi veicinās velosporta izaugsmi kopumā.

 

“Būtu jāpanāk, lai profesionāļu un amatieru komandu skaits palielinātos,” uzsvēra Bērziņš, norādot, ka pašlaik šādas komandas var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt. Kā pozitīvus piemērus profesionāļu grupā viņš minēja komandu “Rietumu- Delfin”, bet amatieru grupā – komandas “Trek”, “Elkor” un “Ikšķile”.

 

Vaicāts, kāds, viņaprāt, ir vidējā Latvijas riteņbraucēja portrets, Bērziņš pastāstīja, ka tas ir vīrietis vecumā no 25 līdz 40 gadiem. Ja runājam par sievietēm, tad, pēc maniem novērojumiem, visvairāk riteņbraukšanu ir iecienījušas dāmas vecumā no 25 līdz 35 gadiem, viņš piebilda.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar