“Eco Baltia vide” līgumu negrasās pildīt

“Ar šo soli “Eco Baltia vide” skaidri norādījusi, ka nevēlas pildīt savas līgumsaistības, tāpēc līdz ceturtdienai pašvaldība vienosies ar citu atkritumu apsaimniekotāju, kas pakalpojumu sniegs godprātīgi un saskaņā ar līgumu. Viennozīmīgi, ka “Eco Baltia vide” šajā sarunu procesā netiek aicināts,” uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

 

Jau ziņots, ka pašvaldība līdz 12.janvāra darba dienas beigām bija devusi iespēju SIA “Eco Baltia vide” turpināt korektu līgumsaistību izpildi, parakstot vienošanos par 2015.gada tarifu 2,85 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa pretēji apsaimniekotāja pieprasītajam ievērojami paaugstinātajam tarifam 7,97 eiro apmērā, kas nav saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātā 2011.gadā noslēgto līgumu. SIA “Eco Baltia vide” neparakstot vienošanos, nav piekritusi turpināt sniegt pakalpojumus noslēgtā līguma ietvaros.  

 

Arī Iepirkumu Uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile, komentējot Jūrmalas situāciju, publiski uzsvērusi, ka “pasūtītājs nedrīkst grozīt līgumu cenas palielināšanas virzienā, ja līgumā tas nav bijis precīzi atrunāts. Ja tas tiek darīts, atbildīgajām amatpersonām paredzama administratīvā atbildība”. Tāpat Iepirkumu Uzraudzības birojs norāda, ka pasūtītājam ir iespēja nākamajos konkursos svītrot pretendentu, kurš iepriekš nav pildījis līgumsaistības.

 

Lai sagatavotos risinājumam ārkārtas situācijai gadījumā līguma laušanas gadījumā, Jūrmalas pilsētas dome 9.janvārī izsludināja sarunu procedūru jauna atkritumu apsaimniekotāja atlasei. Sarunu procedūras piedāvājumi tiks atvērti 13.janvārī un plānots, ka jauns atkritumu apsaimniekotājs tiks izvēlēts līdz 15.janvārim.

 

“Bijām gatavi diviem scenārijiem – ja SIA “Eco Baltia vide” akceptētu vienošanās projektu un piekristu no līguma saistībām izrietošajam tarifam 2,85 eiro apmērā pretstatā pieprasītajiem 7,97 eiro par kubikmetru un gadījumam, ja uzņēmums neparaksta vienošanos, un pārtrauc atkritumu apsaimniekošanu pilsētā. Diemžēl uzņēmums nav piekritis turpināt saistības, kuras bija uzņēmies, uzvarot 2011.gada iepirkumā ar paša piedāvātām cenām,” saka Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Arturs Grants.

 

9.janvārī pašvaldības izsludinātā sarunu procedūra paredz ārpuskārtas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā līdz šī gada beigām. Jaunajam apsaimniekotājam būs jānodrošina konteineru uzstādīšana, sadzīves atkritumu, tai skaitā dalīto sadzīves atkritumu savākšana un izvešana visā Jūrmalas pilsētas teritorijā. Plānots, ka piedāvājumu atvēršana notiks jau 13.janvārī, lai līdz 16.janvārim – datumam, no kura “Eco Baltia vide” plāno pārtraukt atkritumu izvešanu un līgumsaistību pildīšanu – pašvaldībai būtu alternatīvs risinājums pilsētas atkritumsaimniecības jomā. Paralēli pašvaldība strādās pie jauna iepirkuma gatavošanas, lai nodrošinātu saimnieciski izdevīgāko atkritumu apsaimniekotāju ilgtermiņā Jūrmalas pilsētā.

 

Jau vēstīts, ka SIA “Eco Baltia vide” paziņojusi par atkritumu apsaimniekošanas pārtraukšanu Jūrmalas pilsētas teritorijā, ja netiks apstiprināts 2014.gada 29.decembrī iesniegtais ievērojami paaugstināts tarifs 7,97 eiro apmērā. Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis to raksturo kā “klaju publiskās šantāžas un negodprātīgas uzņēmējdarbības paraugu”, jo spēkā esošais līgums neparedz tarifu celšanu, izņemot pieaugumu, kas radies Dabas resursa nodokļa un atkritumu apglabāšanas izmaksu pieauguma dēļ. Šāds mainīgās daļas pieaugums atkritumu apsaimniekotājam kompensēts jau iepriekš, tostarp paaugstinot tarifu 2014.gada 1.septembrī.

TOP Komentāri

avatar