Dzīvniekiem patversmēs saziedoti vairāk nekā 19 000 kg barības

Rimi veikalos noslēgusies labdarības kampaņa Pērc, ziedo, pabaro!, kas īstenota sadarbībā ar dzīvnieku barības produktu ražotāju Mars Inc. Tās laikā pircēji patversmes dzīvniekiem saziedojuši vairāk nekā 6 152 kg suņu barības un 7 337 kg kaķu barības. Mars Inc. un Rimi šo ziedojumu papildinājuši ar vēl 6 000 kg barības, patversmēm kopumā nogādājot teju 19,5 tonnu barības, kas apjomā pielīdzināms trīs pieaugušu ziloņu svaram. Barība kopā ar dažādiem dzīvniekiem nepieciešamiem aksesuāriem aizceļojusi uz 17 dzīvnieku patversmēm visā Latvijā, skaistajā Ziemassvētku laikā iepriecinot tos ķepaiņus, kuriem savu māju vēl nav.

 

“Dzīvnieku patversmē Ulubele šobrīd mīt ap 450 ķepaiņu – 250 kaķu un 200 suņu. Lai pabarotu patversmes iemītniekus, dienā nepieciešami aptuveni 100 kg sausās vai 200 kg mitrās barības. Sakām sirsnīgu paldies ikvienam, kurš ziedoja akcijas laikā! Šis atbalsts ir ļoti jūtams – ar saziedoto barību mūsu patversmes dzīvniekiem pārtikas pietiks veselam mēnesim. Protams, vislielākais atbalsts jebkurai patversmei ir mūsu četrkājaino draugu adopcija. Tieši svētku laiks dzīvnieku adopcijai ir vispiemērotākais, jo  mums ir vairāk brīvu dienu, kuras iespējams pavadīt kopā ar jauno mīluli, iepazīstoties un aprodot vienam ar otru. Taču svarīgi uzsvērt, ka šis ir ļoti nopietns lēmums, un dzīvniekus nedrīkst dāvināt nepārdomāti vai bez saņēmēja piekrišanas,” stāsta dzīvnieku patversmes Ulubele vadītāja Ilze Džonsone.

 

Ik dienu dzīvnieku patversmēs visā Latvijā nokļūst suņi un kaķi, kuri dažādu iemeslu dēļ palikuši bez saimniekiem – ir noklīduši, pamesti un dzīvo uz ielas, nesaņemot pienācīgu aprūpi. Dzīvnieku uzturēšanai atvēlētie līdzekļi patversmēs ir ierobežoti, bet patversmju iemītniekiem regulāri nepieciešama barība, smiltis, siksniņas, bļodas, rotaļlietas un citi produkti. Arī Mars Inc., atbalstot akciju, ziedoja piecas tonnas, bet Rimi vienu tonnu privātās preču zīmes Nutribalance suņu un kaķu barību, lai kopā ar pircēju ziedotajiem produktiem iepriecinātu četrkājainos draugus.

Ņemot piemēru no Latvijā pazīstamiem dzīvnieku mīļiem un aizstāvjiem – komiķa Edgara Bāliņa, reperiem Arvja Reika un Žaņa Pavlovska, kā arī citiem, ziedotāji savos sociālo tīklu kontos publicējuši foto no ziedošanas mirkļa, izmantojot mirkļbirku #pērcziedopabaro. Par katru foto ar šo mirkļbirku, akcijas partneris Mars Inc. ziedoja vienu 100g Whiskas mitro kaķu barību paciņu. Kopumā, pateicoties šiem ziedotāju foto, Mars Inc. ziedojis 188 šadas paciņas.

TOP Komentāri

avatar