Dzimumzīme vai melanoma – lai būtu drošs, pārbaudies savlaicīgi!

Dzimumzīmes uz ķermeņa nevienam no mums neliekas nekas īpašs, taču diemžēl nereti šķietami aizdomīga dzimumzīme var izrādīties agresīva ādas vēža forma melanoma, kuras dēļ ik gadu pasaulē dzīvību zaudē desmitiem tūkstoši cilvēku. Kādi ir galvenie melanomas iemesli un kā sevi pasargāt no melanomas, skaidro un ieteikumus sniedz BENU Aptiekas skaistuma speciāliste Natālija Gavriļčenko.

Svarīgākais ieteikums, lai izvairītos no saslimšanas ar melanomu, ir ikdienā sargāt ādu no UV starojuma, neaizrauties ar solāriju apmeklējumu un pievērst pastiprinātu uzmanību uz ķermeņa esošajām dzimumzīmēm, jo īpaši tām, kas parādās no jauna un dažu mēnešu laikā maina formu.

“Pat vismazāko šaubu gadījumā ir ieteicams veikt ādas pārbaudes, savlaicīgi saņemt speciālista konsultāciju un, ja nepieciešams, bez kavēšanās uzsākt atbilstošu ārstēšanos,” norāda speciāliste Natālija Gavriļčenko.

Melanomas veidošanos var ietekmēt virkne dažādu faktoru – tā, piemēram, riska grupā ir cilvēki ar īpaši gaišu ādas krāsu, vāju imūnsistēmu, tie, kuriem uz ķermeņa ir daudz dzimumzīmju, kā arī īpaši uzmanīgiem būtu jābūt tiem, kuriem pašiem vai kādam no ģimenes locekļiem jau ir tikusi konstatēta melanoma.

“Tikpat svarīgi, kā mazāko šaubu gadījumā veikt pārbaudi, ir ikdienā rūpēties par savu ādu un izvēlēties atbilstošus ādas kopšanas un kosmētikas līdzekļus gan ikdienai, gan vasaras sezonā sauļojoties, jo nereti tieši pārāk nevērīga attieksme pret sauļošanos var būt iemesls tam, ka cilvēkiem nākas saskarties ar melanomu,” skaidro N. Gavriļčenko.

TOP Komentāri

avatar