Dziesmu un deju svētku laikā BKUS nogādāti 156 dalībnieki

Gandrīz puse – 71 dalībnieks,  slimnīcā nonākuši saspringtākajās dienās 11. un 12.jūlijā, kad notika ģenerālmēģinājums,  noslēguma koncerts un  dziesmu un deju svētku  gājiens. 11 . jūlija vakarā BKUS ieradās 46 pacienti, no kuriem seši tika hospitalizēti, bet visi jau nākamajā dienā izrakstīti no slimnīcas.  

Kā atzīst slimnīcas mediķi, slimnīcā nogādātajiem pacientiem pārsvarā konstatēta dehidratācija un trauksmes stāvoklis. Medicīniskas indikācijas, lai saņemtu palīdzību, bija salīdzinoši nelielai pacientu daļai, lielākajā daļā gadījumu no 11. jūlija vakarā ievestajiem pacientiem konstatēts trauksmes stāvoklis, kas neprasīja atrašanos stacionārā, taču tā kā daudzi bērni ieradušies no reģioniem un viņiem nebija iespējas atgūties mājas apstākļos, tika pieņemts lēmums tos nogādāt slimnīcā.

Mediķi uzsver, ka ļoti svarīgi ir nepārtraukti bērniem atgādināt par nepieciešamību uzņemt ūdeni daudzumā,  kas ir vairāk nekā ikdienā ierasts. Būtiski ir neaizmirst regulāras un pilnvērtīgas ēdienreizes, kā arī nakts mieram veltīt vismaz 7-8 stundas.

Šādiem svētkiem ir jāgatavojas īpaši un arī ģimenes ārstiem jāpārvērtē bērnu stāvoklis, jo ir ļoti iela iespēja, ka paaugstinātas fiziskas un emocionālas slodzes apstākļos var paasināties   hroniskas saslimšanas.

TOP Komentāri

avatar