Dziesminieku saiets

Vislatvijas Dziesminieku Saiets ceturto gadu notiek Jaunpiebalgas novada „Lielkrūzēs”. Šogad saiets notiek no 9. līdz 11. augustam. Tas ir notikums, kas kopā pulcē dažādu paaudžu dziesminiekus un dzejniekus, dziesmu un dzejas draugus. Notikums, kurā dziesmas sāk skanēt jau agrā piektdienas pēcpusdienā, kad „Lielkrūzēs” ierodas pirmie dalībnieki, un īsti negrib rimt arī svētdien, kad izskanējis saieta noslēguma rituāls.

Piektdien, 9. augustā, koncertā uzstājās Daidze Andersone, Helēna Kozlova un grupa “Levīti”, Egons Pičners, Kristaps Sudmalis, Edgars Mākens (Gaujarts) un Edgars Šubrovskis, brāļi Ziemeļi un Sandra Bula, Marģers Eglinskis, Silvestrs Sīlis, Zane Jančevska, Mikus Frišfelds, Maija Lāce, Uldis Kākulis, Zane Zālīte un Jana Egle un Vilnis Punka. Dzeju lasīja Knuts Skujenieks, Arnis Mincenhofs, Inta Riekstiņa, Māris Salējs un Zane Daugule. Šajā vakarā visus liesmojoši priecēja mākslinieks Agris Dzilna ar vērienīgu ugunsskulptūru.

Sestdien priekšpusdienā saietā notika Dziesmu mācīšanās darbnīca un Dzejas darbnīca. Savas dziesmas mācīja dziesminieki Ilmārs Romančuks, Vilnis Punka, Egons Pičners, Dinārs Gulbis un Kārlis Kazāks. Dzejas darbnīcā notika dzejas lasījumi un arī “Lielkružu” dzejas jostas darināšana. Dzejas lasījumos piedalījās un arī dzejas jostu darināja Agita Draguna, Māris Salējs, Jana Egle, Amanda Aizpuriete, Egons Pičners, Zane Daugule, Arnis Mincenhofs, Ineta Stadgale, Laura Dudare, Jānis Cirvelis, kā arī vēl citi Dziesminieku saieta rakstošie un dziedošie dalībnieki.

Foto:Artūrs Medenis

TOP Komentāri

avatar