Dziedātāju Mariju Naumovu ieceļ čigānu kārtā

Koncertizrādes “Romani Rat” (“Čigānu nakts”) noslēgumā Rīgā uz Dailes teātra skatuves svētdien, 9.martā, dziedātāju čigānu kārtā iecēla Starptautiskās Romu apvienības augstākais komisārs Normunds Rudevičs, pasniedzot viņai īpašu goda lentu un novēlot turpmākus panākumus radošajā dzīvē.

Ar aplausiem un gavilēm gandrīz 20 minūšu garumā vakar Dailes teātrī noslēdzās Marijas Naumovas koncertizrāžu sērija pa Latviju.

“Esmu patiesi laimīga. Paldies visiem, kas atbalstīja koncertizrādi, paldies komandai, kas palīdzēja radīt šo īpašo programmu, paldies manai ģimenei un liels paldies visiem, kas atnāca uz “Romani Rat”! Dziedāšana un dejošana ir tas, kas mūs padara laimīgus,” sacīja Marija.

“Romani Rat” skatītājus priecēja piecās pilsētās – Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Ogrē un noslēgums Rīgā.

Vērienīgajā muzikāli vizuālajā priekšnesumā “Čigānu nakts”, ar kuru Marija atzīmēja savas radošās darbības divdesmitgadi, bija dzirdama dažādu kultūru iespaidā tapusi romu tautas mūzika un tajā piedalījās izcili mūziķi no piecām valstīm.

Viens no viņiem – viens no slavenākajiem čigānu džeza mūzikas izpildītājiem Francijas ģitārists Samijs Dosā. Tāpat viens no viens no talantīgākajiem izpildītājiem starptautiskajā flamenko pasaulē – dziedātājs un komponists Luiss de Almerija un flamenko ģitārspēles virtuozs Pako Narvaess no Spānijas, populārā Latvijas šovgrupa “Ame Roma” (“Mēs čigāni”), ģitārists Sebastjens Žinjo un flamenko dejotājs Kuki Santjago no Francijas, perkusionists Migels Sančess no Beļģijas, vijolnieks Kostels Nitesku un akordeonists Roberto de Brasovs no Rumānijas, basģitārists Norberts Skraucis, dziedātāja Viktorija un Irina Ļisovskaja, kas uzstājas ar skatuves vārdu Kama.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar