Dzērājšoferis Rugājos tiek notverts pēc pakaļdzīšanās un šaušanas

Policisti uzsāka auto vajāšanu un vairākas reizes aicināja vadītāju apstāties, taču vadītājs turpināja ignorēt likumsargu prasības, tādēļ policisti lika lietā dienesta šaujamieroci.
Lai apturētu vadītāju, tika raidīti divi brīdinājuma šāvieni, taču arī tas nelīdzēja, tādēļ tika raidīti divi šāvieni automašīnas virzienā ar mērķi sašaut riepas.
Saprotot, ka aizbēgt neizdosies, VAZ apvidus auto vadītājs strauji samazināja ātrumu, tādēļ notika sadursme starp VAZ un policijas automašīnām.

Tika noskaidrots, ka autovadītājs ir kāds 1975.gadā dzimis vīrietis – viņš pie stūres bija sēdies ne tikai acīmredzamā reibumā, bet arī bez tiesībām piedalīties ceļu satiksmē. Notikuma vietā viņš atteicās sadarboties un nepiekrita alkohola pārbaudei viņa izelpā.

Zināms arī tas, ka vīrietis pārvietojies ar automašīnu, kurai numura zīmes bijušas no cita transportlīdzekļa.
Izrādījās, ka apšaudes laikā viena no lodēm visticamāk pēc rikošeta iekļuvusi salonā un rokā ievainojusi automašīnā esošo pasažieri – 1981.gadā dzimušu sievieti. Pēc mediķu aprūpes sieviete atlaista mājās.
Šobrīd par automašīnas vadīšanu reibumā bez tiesībām uzsākts kriminālprocess, tiks skaidrots arī tas, kādēļ automašīnai bija neatbilstošas numura zīmes. Tāpat uzsākta arī iekšējā izmeklēšana, lai izvērtētu abu automašīnu sadursmes apstākļus un ieroča pielietošanas pamatotību.

Kopā iepriekšējā diennaktī Latvijā pieķerti 22 autovadītāji alkohola reibumā, bet vienā gadījumā radušās aizdomas par narkotisko vielu apreibumu, tādēļ tiks veikta ekspertīze.

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar