“Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” izdod albumu “Kālabad”

Albumā iekļautas 12 kompozīcijas ar grupas radītu oriģinālu mūziku un dainu tekstiem, starp tām arī grupas aktuālais radio singls “Salā Jūra Daugaviņa”. Albums ieskaņots Siguldas Skaņu ierakstu studijā, tā producenti – Gints Sola un “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris”, izdevējs – “Upe Tuviem un Tāliem”.

Ierakstā piedalās “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris”: Juris Kaukulis (stīgas, taustiņi, balss), Kaspars Tobis (taustiņi, sitaminstrumenti, balss), Kārlis Alviķis (stīgas, balss), Mārcis Judzis (sitaminstrumenti), Ieva Strode (vijole, balss), Valērijs Cīrulis (stīgas, balss) un viesi: Andris Alviķis (ģīga, kontrabass), Inna Raihmane (vijole), postfolkloras grupa “Vecpilsētas dziedātāji” (balsis).

“Kālabad” vizuālajā noformējumā unikālu ilustrāciju galeriju radījuši mākslinieki Viesturs un Vivianna Maria Staņislavski, asprātīgi iezīmējot “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra” garu – tas ved dainu tekstu manifestētā mītiskā realitātē, kura dabiski iejūk latvieša pieredzē arī 21.gadsimtā.

“Tautas gara mantu glabātuve ir pilna ar dzīves enerģiju, un mūsu mūzika iet tai līdzi – smejas, raud, ir vienkārši uzbrūkoša vai piedauzīga. Muzikāli galvenais mērķis bija panākt to klātbūtnes vētrainās enerģijas efektu, kādu albuma dziesmas līdz šim modinājušas mūsu koncertos. Mums izdevies radīt Dzelzs Vilkam neierastāku skanējumu, kurā jūt telpu un elpu ap pašiem mūziķiem, samazinot elektronisko tehnoloģiju invāziju un atklājot jaunu instrumentu panorāmu,” jauno albumu raksturo tā mūzikas autors Juris Kaukulis.

Izdodot jauno albumu, “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” aicina klātienē tikties “Kālabad” atvēršanas notikumā, 5.decembrī, plkst.18.00, Latvijas 1.Rokkafejnīcā, Reiterna namā

(Mārstaļu ielā 2/4) . Ieejas biļetes uz pasākumu tirgotas netiek – grupa pulcēs savus draugus, īpašos viesus un fanus, kuri saņēmuši apstiprinājumu, iesūtot pieteikumu info@dzelzsvilks.com, kā arī pavēstīs grupas jaunumus un sniegs nelielu ieskatu jaunā albuma materiālā.

No 5.decembra “Kālabad” pieejams lielākajās mūzikas un grāmatu tirdzniecības vietās, “Statoil” degvielas uzpildes stacijās , kā arī internetā.

Mūzikas ierakstu veikalā “Randoms” pirmie 50 pircēji varēs iegādāties autoru parakstītus CD.

Video: Inga Nestere

Foto: Justīne Buliņa

TOP Komentāri

avatar