Dubultojusies iedzīvotāju vēlme mainīt latus pret eiro

Lai nepārmaksātu par latu maiņu uz eiro un lieki netērētu savu laiku, stāvot rindās, SEB banka aicina apmeklētājus sekot līdzi filiāļu noslodzei virtuālajā SEB filiāļu kartē un nesteigties ar eiro valūtas pirkšanu, bet izmantot citas alternatīvas, kas ļauj pilnvērtīgi sagatavoties norēķiniem eiro valūtā. Banka atgādina, ka, šobrīd iemaksājot latus kontā, konversija notiks automātiski un vēl 6 mēnešus pēc eiro ieviešanas latus varēs samainīt uz eiro pēc oficiālā kursa jebkurā komercbankas filiālē un neierobežotu laiku Latvijas Bankā.

Līdz ar eiro sākumkomplektu pārdošanas uzsākšanu un eiro ieviešanas tuvošanos, ir būtiski pieaudzis SEB bankas filiāļu apmeklētāju skaits – salīdzinot ar novembri, kad dienā tika apkalpoti vidēji 6 līdz 7 tūkstoši, pagājušā nedēļā SEB bankas filiāli apmeklēja vidēji 10 – 11 tūkstoši klientu dienā. Šodien līdz plkst. 13.30 SEB bankas filiālēs bija apkalpoti jau 8.5 tūkstoši cilvēku.

SEB bankas filiāļu noslodzes kartē, kas izvietota bankas mājas lapā, iespējams redzēt aktuālo rindu statusu SEB bankas filiālēs. Situācija visu laiku mainās, brīžiem lielāks apmeklētāju skaits ir vienā filiālē, citu brīdi – citā, tomēr salīdzinoši lielāks apmeklētāju skaits vērojams Daugavpilī, Preiļos, Jelgavā, Cēsīs, Jūrmalā. Izteikti lielāka klientu plūsma ir Krāslavā, kas skaidrojams ar to, ka pilsētā ir tikai SEB bankas filiāle, kurā iedzīvotāji vēlas gan iegādāties eiro iepazīšanās komplektus, gan daļa vēlas mainīt latus pret eiro.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: „Attiecībā uz valūtas maiņu, šobrīd nevajadzētu ar to steigties, jo pastāv vairākas citas iedzīvotājiem draudzīgas alternatīvas – ieskaitot skaidras naudas uzkrājumus kontā, lati konvertēsies pēc oficiālā kursa bez liekas stāvēšanas rindā, tāpat nepieciešamības gadījumā vēl 6 mēnešus pēc eiro ieviešanas latus varēs samainīt uz eiro pēc oficiālā kursa jebkurā komercbankas filiālē un neierobežotu laiku Latvijas Bankā. Turklāt, šobrīd mainot latus pret eiro, katra komercbanka piemēro atšķirīgu komerckursu, bet pēc 1. janvāra tas būs vienots EUR 1 = LVL 0.702804, kas iedzīvotājiem, kuri vēlas mainīt latus pret eiro būs izdevīgāks.”

SEB bankas apkopotie dati liecina, ka interese par valūtas maiņu ir turpat dubultojusies – ja novembrī nedēļas laikā filiālēs vidēji tika veikti 80 līdz 100 eiro pārdošanas darījumi, tad pagājušās nedēļas laikā šis skaits pārsniedza 200. Attiecīgi ir palielinājušies arī eiro pārdošanas apjomi – no vidēji 60 tūkstošiem eiro novembra pēdējā nedēļā līdz 135 tūkstošiem pagājušā nedēļā.

SEB banka

TOP Komentāri

avatar