Diskutē par turpmāko rīcību atkritumu apsaimniekošanā

„Gandrīz visi komitejas deputāti atbalstīja lēmumu pievērsties publiskajai un privātajai partnerībai sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, jo tādējādi pašvaldība varētu atgūt kontroli pār atkritumu apsaimniekošanas jomu, neierobežojot tirgū esošo konkurenci. Tas ļautu sasniegt pozitīvu un iedzīvotāju interesēm atbilstošu rezultātu arī attiecībā uz tarifiem, ko mēs maksājam par atkritumu apsaimniekošanu,” uzsver Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Mājokļu un vides departamenta sagatavotajā pārskatā bija piedāvāti trīs iespējamie tālākās darbības scenāriji. Pirmais paredz, ka ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nodarbojas tikai privātie komersanti, otrais – tiek veidots pašvaldības uzņēmums, bet trešais – sadzīves atkritumu apsaimniekošana notiek ar publiskās un privātās partnerības palīdzību.

Īstenojot PPP atkritumu apsaimniekošanā, pašvaldība varēs pieprasīt atkritumu apsaimniekotājam veikt būtiskas investīcijas, kas ir ļoti nepieciešamas Rīgai. Turklāt to veicinās arī tas, ka šāda veida sadarbības termiņš var būt ilgāks par pieciem gadiem, nekā tas ir izsludinot tradicionālo konkursu par atkritumu apsaimniekošanu. Vienlaikus pašvaldība iegūs būtisku ietekmi un tiesiskos instrumentus atkritumu apsaimniekošanas sistēmas pilnveidošanā visā sadarbības laikā ar atkritumu apsaimniekotāju. Pie PPP trūkumiem jāmin tas, ka šis sadarbības modelis Latvijā vēl nav izplatīts un trūkst pieredzes, kā arī PPP procedūras piemērošana ir laikietilpīga.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jorens Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jorens
Viesis
Jorens

Mani apmierina pašreizējais variants, neko mainīt negribu!