Diana Moon – Tavās Rokās

Dziedātāja un dziesmu autore Diana Moon Cerne šodien laiž klajā savu jauno kompozīciju latviešu valodā “Tavās Rokās”, kurai videoversija tika uzņemta Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, bet dziesma tika radīta tieši latviski runājošajiem klausītājiem.

Jau vairāk kā 3 gadus latviešu dziedātāja dzīvo, raksta mūziku un aktīvi piedalās dažādos muzikālos projektos Vācijā. Daudz laika pēdējo gadu laikā mūziķe ir arī pavadījusi uzstājoties gan Eiropas pilsētās, gan Maskavā un citās pasaules lielpilsētās. Visbiežāk dziesmas, kuras mūziķe dziedājusi un komponējusi ir uz angliski runājošo publiku orientētas. Līdz šim arī Latvijā atskaņotās dziesmas Diana Moon izpildījumā bija tikai angļu valodā.

Dziedātāja pagājušā gada nogalē bija arī Latvijai atnesusi brīnišķīgu ziņu, par mūsu “Aijā, žūžū” iekļūšanu pasaules skaistāko šūpuļdziesmu izlasē “Lullabies of the World”. Par šo notikumu bija parūpējusies pati Berlīnē dzīvojošā Diana Moon, kura ar savu dziedājumu spēja pārliecināt vācu producentus par nepieciešamību “Aijā, žūžū” iekļaut 23 pasaules skaistāko šūpuļdziesmu albumā “Lullabies of the World”.

Mūziķe stāsta: “Pārcelties uz dzīvi Vācijā bija pašas ideja, biju vēl pavisam jauna un gribējās jaunus izaicinājumus. Tieši tajā laikā saņēmu piedāvājumu dziedāt pop/rock grupā Berlīnē un, daudz nedomājot, to pieņēmu. Darba “angļu mēlē” bija ļoti daudz,” atceras Diana. “Aptuveni pēc pusotra gada svešumā sāku īpaši daudz klausīties agrāk ieskaņotās R. Paula dziesmas un Dziesmusvētku ierakstus, un atklāju pavisam jaunu burvību latviešu mūzikā. Es iemīlējos no jauna dziesmās, kuras zināju no galvas,” atzīst dziedātāja. “Kļuvu sentimentāla, sāku ilgoties pēc latviskās mentalitātes- valodas, mūzikas un mākslas. Saprotu, ka mums ir brīnišķīga mūzika, kuru novērtējam tikai tad, kad to ikdienā nedzirdam. Tas viss manī atmodināja vēlmi sākt rakstīt mūziku ar tekstiem latviešu valodā un dziesma “Tavās Rokās” ir mana atzīšanās, ka tikai Latvija ir un paliks vieta, kur jūtos kā mājās,” atklāti stāsta dziesmas autore Diana Moon Cerne.

TOP Komentāri

avatar