Deputātam Artusam Kaimiņam izteikts rakstveida brīdinājums

12.Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam par deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu izteikts rakstveida brīdinājums. To Saeimas sēdē ceturtdien, 8.martā, paziņoja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto Mandātu komisijas lēmums tiks publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Atbildīgā komisija lēmumu pieņēma, izskatot deputātes Ingunas Sudrabas iesniegumu par A.Kaimiņa deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Mandātu komisija konstatējusi, ka deputāts A.Kaimiņš pārkāpis ētikas kodeksa 5., 6., 7. un 8.punktu. Tie nosaka, ka deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus, ir morāli atbildīgs par savu rīcību (runām, balsojumiem u.c.), deputāts atzīst savas kļūdas un cenšas labot tās, publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus. Tāpat pārkāptie kodeksa punkti nosaka, ka deputāts respektē cilvēktiesības un argumentācijai neizmanto atsaukšanos uz sava oponenta rasi, dzimumu, ādas krāsu, tautību, valodu, reliģisko pārliecību, sociālo izcelsmi vai veselības stāvokli.

Šī ir ceturtā reize, kad Mandātu komisija konstatējusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu deputāta A.Kaimiņa rīcībā.

 

Foto: lv.wikipedia.org

TOP Komentāri

avatar