Darbu uzsāk Stradiņa slimnīcas jaunā valde

Kā ziņots, Veselības ministrija par jauno valdes priekšsēdētāju iecēlusi Rīgas Stradiņa universitātes Padomnieku konventa priekšsēdētāju, farmaceitu Dinu Šmitu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Andu Čakšu.

Iepazīstinot slimnīcas kolektīvu ar jauno vadību, slimnīcas kapitāldaļu turētājs, Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš izteica pateicību līdzšinējās valdes darbam, kas vadīja šo iestādi slimnīcai smagā un sarežģītā laikā. Viņš uzsvēra, ka bijusī vadība ir sniegusi lielu ieguldījumu slimnīcas stabilizācijā un novēlēja jaunajai valdei iesākto darbu turpināt.

Dins Šmits par sava darba prioritāti izvirzījis tādas vides un apstākļu radīšanu, kas nodrošinātu pacientiem kvalitatīvu un drošu ārstniecību, kā arī patīkamu atrašanos slimnīcā. Arī Anda Čakša uzsver, ka  svarīgākais ir pacients: «Valdes nāk un iet, bet pacients paliek un mēs esam šeit, lai palīdzētu pacientam, kurš nevar pastāvēt bez ārsta un māsu aprūpes,» uzsvēra Čakša. Jaunā valde par saviem mērķiem izvirzījusi arī infrastruktūras sakārtošanu, kā arī  tālāku mācību un zinātnes bāzes pilnveidošanu. 

Slimnīcas vadība apņēmusies arī pildīt Veselības ministrijas izvirzītos mērķus – sabalansētu iestādes budžeta izstrādi un slimnīcas attīstības plāna īstenošanu.

Jau ziņots, ka līdzšinējie slimnīcas valdes locekļi Eva Strīķe un Guntis Bahs jau decembrī izteica vēlēšanos nolikt pilnvaras, taču piekrita strādāt līdz jaunas valdes sastāva apstiprināšanai. Eva Strīķe turpinās darbu slimnīcā kā Sirds ķirurģijas, anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas vadītāja, bet profesora Gunta Baha pamatnodarbošanās ir saistīta ar Rīgas Stradiņa universitāti, kur viņš vada Ģimenes medicīnas katedru.

Stradiņa slimnīca ir otra lielākā ārstniecības iestāde Latvijā tūlīt pēc Austrumu slimnīcas. Tajā strādā trīs tūkstoši cilvēku, un slimnīcas gada apgrozījums ir aptuveni 80 miljoni eiro.

Foto: Imants Prēdelis

TOP Komentāri

avatar