Daļēji atcels aizliegumu atrasties uz Rīgas ūdenstilpņu ledus

Tā šodien sanāksmē vienprātīgi nolēma pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs kopā ar atbildīgo dienestu un makšķernieku pārstāvjiem, vērtējot situāciju uz Rīgas ūdenstilpnēm.

Attiecīgs izpilddirektora rīkojums, visticamāk, tiks parakstīts jau piektdien, lai nedēļas nogalē zemledus makšķernieki netraucēti varētu baudīt ziemas priekus. Tomēr sanāksmes dalībnieki, kuru vidū bija pašvaldības policijas, glābšanas dienestu, ostas policijas un makšķernieku sabiedrisko organizāciju pārstāvji, vienojās, ka atsevišķās bīstamās vietās aizliegums atrasties uz ledus ir jāsaglabā.

Aizliegums tiks saglabāts, piemēram, Daugavā no ietekas jūrā līdz Dzelzceļa tiltam, Buļļupē no Daugavas līdz Bolderājas tiltam, Juglas upē visā tās garumā Rīgas teritorijā un citur. Plānots arī saglabāt aizliegumu atrasties uz ledus zem tiltiem un pārvadiem apmēram 100 metru attālumā uz abām pusēm.

Pēc rīkojuma izdošanas precīzs aizlieguma vietu uzskaitījums un karte būs pieejami Rīgas domes interneta vietnē www.riga.lv, kā arī nosūtīti plašsaziņas līdzekļiem. Minētajās vietās pašvaldība izvietos brīdinājuma zīmes, kurās būs norādīts uz ledus bīstamību.

J.Radzevičs norāda, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā: „Aicinu arī zemledus makšķernieku apzinīgāko daļu iesaistīties sabiedrības izglītošanā un nepalikt vienaldzīgiem, redzot citu žibulētāju vai iedzīvotāju pārgalvīgu rīcību. Īpaši aicinu vēcākiem uzmanīt bērnus, lai tie vieni paši neatrastos uz ūdenstilpņu ledus.”

Kā ziņots, pazeminoties gaisa temperatūrai, ar pilsētas izpilddirektora rīkojumu uz Rīgas ūdenstilpnēm tika noteikts paaugstinātas bīstamības periods, kura laikā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts. 

Foto: iii.lv

TOP Komentāri

avatar