„Dabas Draugu” pārgājiens „Pretī saulrietam”

Pārgājienu vadīja Saulkrastu novada iedzīvotāja, biedrības pārstāve Anna Marija Vītola. Pārgājienā piedalījās Carnikavas mazskauti (bērni vecumā no 10 līdz 11 gadiem) un biedrības loceklis Arvis Ozoliņš.

Pārgājiens sākās ap pusdienlaiku Ķīšupes stacijā un pa ceļam uz Saulkrastu centru notika neliela aktivitāte meža vidū, kurā tika izpildīti nelieli uzdevumi, kā piemēram, atrast un pieskarties garākajai priedei vai salasīt 10 mežā izmestus atkritumus. Pārgājiena laikā mazie izdzīvotāji piedalījās fotoorientēšanās spēlē „Iepazīsti Saulkrastu kultūrvēsturiskos objektus”, kurā viņiem tika iedota karte ar atzīmētām aptuvenajām koordinātēm un lapa uz kuras bija kultūrvēsturisko objektu foto. Pēc visu objektu veiksmīgas atrašanas tika dots uzdevums – veikalā nopirkt visu nepieciešamo piknikam. Pēc sagatavošanās piknikam, tika izpētīts jaunizveidotais „Jūras parks”. Pēc aktīvi pavadīta laika uz trenažieriem, tika dots starts galvenajai pārgājiena daļai – „Pretī saulrietam pa Saulrieta taku”. Nepilnu 4km garā taka sākas Saulkrastu centrā pie TIC un beidzas vienā no skaistākajām vietām Saulkrastos – Baltajā kāpā. Pa ceļam notika pikniks, kurā mazskauti rādīja savas prasmes sagatavot nepieciešamo un iekurt ugunskuru izmantojot tikai malku un sērkociņus. Nepilnu divu stundu laikā tika sasniegts galamērķis – Baltā kāpa, kurā pārājiena vadītāja, saulrieta laikā īsi iepazīstināja pārgājiena dalībniekus ar Saulkrastu rašanās vēsturi.

Kopā tika noieti vairāk nekā 10 kilometri, bet mazskauti bija gatavi iet vēl. Gaidot vilcienu, lai dotos uz mājām neviens nebija noguris un izrādija sajūsmu par Saulkrastos pavadītos dienu. Tika nolemts, ka tiks veidots vēl vismaz viens šāds pārgājiens pa saulainajiem Saulkrastiem.

Anna Marija Vītola

TOP Komentāri

avatar