CSDD Biķernieku trase turpina bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas

CSDD aicina autovadītājus pieteikties drošas ziemas braukšanas konsultācijām no 18. līdz 29.janvārim darba dienās no plkst.17:00 līdz 20:00.

Konsultāciju ilgums: viena stunda.

Pieteikšanāspa tālruņiem 67025800 vai 25714991 (darba dienās no plkst.9:00-17:00).  

Nosacījumi: nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ziemas riepām, kuram ir derīga tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā apdrošināšana. Vēlams uz nodarbību ierasties ērtos, braukšanai atbilstošos apavos un siltā apģērbā. Pieteikto dalībnieku reģistrācija notiks pie BKSB biroja, S.Eizenšteina ielā 2; iebraukšana trasē – pa 8.vārtiem.

Svarīgi! Gadījumā, ja kāds autovadītājs netiek uz iepriekš pieteiktu drošas ziemas braukšanas nodarbību, lūgums sniegt informāciju uz iepriekš norādītajiem tālruņiem, lai operatīvi varētu piedāvāt vietu citiem braukt gribētājiem.

Drošas braukšanas speciālisti nodarbību dalībniekiem skaidro drošas braukšanas pamatprincipus, stāsta par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā censties izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem tiek sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Četrās dienās drošas ziemas braukšanas konsultācijas apmeklējuši vairāk nekā 100 autovadītāju; trešdaļa no tiem –  sievietes un vairāk nekā 60% vīriešu. Vienlaikus ar konsultācijām tiek veikts arī pētījums par automobiļu riepu stāvokli. Biķernieku trases drošas braukšanas eksperts un konsultāciju vadītājs Normunds Lagzdiņš stāsta: „Pēc pirmajām konsultāciju dienām esam patīkami iepriecināti par to, ka autovadītāji ir zinošāki un informētāki nekā pērn gan par riepu vecumu un tā nozīmi, gan protektora dziļumu. Tomēr braukšanas prasmes ziemas apstākļos ir nepieciešams atsvaidzināt ikvienam autovadītājam!”

Šogad 75% automašīnu riepu vecums ir no viena līdz pieciem gadiem un tikai diviem auto riepas bija vecākas par 10 gadiem. No drošības viedokļa apmierina arī vairums fiksētie riepu protektoru dziļumi, kas pārsvarā ir no 6-10 mm. Pērn vecākās riepas izlaiduma gads bija 2000.gads, un uz konsultācijām bija ieradušās 10% automašīnas, kurām riepu protektora dziļums bija 4 mm un mazāks.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar