Citadele: Ar privātu kapitālu varēsim attīstīties straujāk

„Starptautisko investoru privātais kapitāls palīdzēs Citadelei attīstīties vēl straujāk. Bankas vadībai un jaunajiem akcionāriem ir kopīga vīzija par bankas izaugsmi – attīstīt Citadeli par nacionālo līderi attiecībā uz kvalitāti un piedāvāto produktu daudzveidību Latvijas banku sektorā,” saka bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

 

Gan ERAB, gan Citadeles jauno akcionāru mērķis ir palīdzēt Citadelei kļūt par vienu no vadošajiem finanšu uzņēmumiem Latvijā un vēlāk arī Baltijā, piedāvājot augstas kvalitātes pakalpojumus klientiem. Kā ilgtermiņa investori akcionāri vēlas palielināt bankas bilanci un stiprināt bankas finanšu rādītājus, lai Citadele varētu veicināt kreditēšanu un turpināt paaugstināt pakalpojumu kvalitāti. Tas sekmētu gan banku sektora, gan Latvijas ekonomikas attīstību kopumā.

 

Jau bankas akciju iegādes dienā Citadeles akcionāri ir palielinājuši bankas pamatkapitālu par 10 miljoniem eiro. Tādējādi bankas Citadele pamatkapitāls ir 156,6 miljoni eiro. Šis papildu kapitāls ļaus bankai turpināt izaugsmi.

 

Līdz šim Citadeles kā valsts atbalstu saņēmušas bankas attīstību ļoti stingri regulēja Eiropas Komisijā apstiprināts bankas restrukturizācijas plāns, kas ierobežoja bankas izaugsmi un kapitāla apjomu. Līdz ar privāto investoru kļūšanu par Citadeles akcionāriem, uz banku attīstības ierobežojumi vairs neattiecas.

 

„Pateicoties jauno akcionāru sniegtajām iespējām, Citadele varēs būtiski palielināt savu ieguldījumu Latvijas ekonomikas un tautsaimniecības attīstībā, piedāvājot iedzīvotājiem un uzņēmējiem vēl labvēlīgākus finanšu piedāvājumus. Tas pavērs bankai plašākas attīstības iespējas un nodrošinās lielāku finansējuma pieejamību iedzīvotāju un uzņēmumu kreditēšanai,” uzsver Guntis Beļavskis.

 

„Jaunie akcionāri ir pasaules līmeņa finanšu un uzņēmējdarbības eksperti, kas sniegs iespēju bankas vadībai saņemt arī jauna veida zināšanas turpmākai bankas attīstībai un pakalpojumu pilnveidošanai klientiem. Esam priecīgi, ka arī turpmāk Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka būs viens no mūsu akcionāriem. Tai ir bijusi ļoti liela nozīme bankas Citadele izaugsmē,” saka G. Beļavskis.

 

„Citadele turpinās apkalpot gan iedzīvotājus, gan uzņēmumus, sniedzot visus līdzšinējos pakalpojumus, kā arī ieviešot jaunus. Turpināsim kreditēt uzņēmumus un iedzīvotājus, tai skaitā turpināsim mūsu dalību valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem. Mēs arī turpmāk būsim vienīgais American Express karšu izplatītājs Latvijā un Lietuvā,” informē G. Beļavskis.

 

Viņš piebilst, ka „līdzšinējo vairāk nekā četru darbības gadu laikā Citadele jau ir kļuvusi par vienu no aktīvākajiem Latvijas tautsaimniecības kreditētājiem. Banka Latvijas ekonomikā ir investējusi 758 miljonus eiro izsniegto kredītlīdzekļu veidā pēdējo četru gadu laikā. Vēl vairāk – neraugoties uz to, ka kopējais banku sektora kredītportfelis 2014.gadā Latvijā ir samazinājies, Citadele ir viena no tām bankām, kas savu kredītportfeli ir spējusi palielināt. Citadele turpina būt stabils darba devējs un spēcīgs tirgus dalībnieks, kas spēj ātri reaģēt uz tirgus izmaiņām un pieprasījumu. Piemēram, Citadele ir pirmā banka Baltijā, kas sāka piedāvāt hipotekāro kredītu ar nolikto atslēgu principu, un pirmā banka Latvijā, kas sāka dalību valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, piešķirot hipotekāros kredītus ar valsts galvojumu”.

TOP Komentāri

avatar