Ceļot akcīzes nodokli autogāzei, cietīs patērētāji

Latvijas Gāzes asociācija kategoriski iebilst pret Ekonomikas ministrijas priekšlikumu palielināt akcīzes nodokli autogāzei. Ņemot vērā to, ka no ministrijas piedāvātā nodokļa paaugstinājuma visvairāk cietīs uzņēmēji un autobraucēji, kas pēdējos gados ir veikuši nopietnas investīcijas autogāzes iekārtu uzstādīšanā, asociācijas biedri savās uzpildes stacijās no pirmdienas, 2.septembra, uzsāks parakstu vākšanu, lai apturētu priekšlikuma tālāku virzību.

Iebildumus pret Ekonomikas ministrijas priekšlikumu palielināt akcīzes nodokli autogāzei ir paudusi ne tikai Latvijas Gāzes asociācija, bet arī Latvijas degvielas tirgotāju asociācija un Degvielas tirgotāju un ražotāju savienība.

Latvijas gāzes asociācijā apvienojušies astoņi nozīmīgākie autogāzes mazumtirdzniecības uzņēmumi Latvijā, kas pārstāv 70% no kopējās tirgus daļas. Pērn sašķidrinātās naftas gāzes nozares kopējais apgrozījums bija vairāk nekā 70 miljoni latu, tai skaitā autogāzei – 24,8 miljoni latu, savukārt nodokļos tika veikti maksājumi vairāk nekā 10 miljonu latu apmērā.

TOP Komentāri

avatar