Čaka grāmatas „Pilsētas variācijas” atvēršana

Tika pieminēta 2013.gada 17.oktobra veidotā trešā konference Aleksandram Čakam, kur tika nolasīti priekšlasījumi par Aleksandru Čaku kā par personību. Līdz ar lielo vēsturnieku un dalībnieku atsaucību tika izlemts, ka ir nepieciešams publicēt priekšlasījumus grāmatā.

Tika uzsvērts tas, ka grāmatas nosaukums ir veltīts tam, cik ļoti A. Čakam ir nozīmējusi pilsēta. Grāmatas mērķis ir konferenču priekšlasījumiem neizplēnēt, bet saglabāties arī turpmāk.

Atklāšanas laikā tika izteiktas pateicības par līdzdarbību grāmatas izdošanā mākslas un literatūras zinātniekiem Valdim Rūmniekam, Aijai Brasliņai,  Nataļjai Jevsejevai, Ievai Lejiņai, Andrim Sproģim,  Silvijai Radzobei, grāmatas vizuālā noformējuma veidotājiem , māksliniekiem Aivaram Vilipsonam un Katrīnai Vasiļevskai.  Diemžēl S. Radzobei un I. Lejiņai nebija iespējams ierasties uz pasākumu, jo atradās ārpus Rīgas.

Pasākumu noslēdza ar A. Čaka dzejas performanci aktieris Mārtiņš Vilsons.

Līdz ar pateicību noslēgšanos pasākuma apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt dzērienus un uzkodas un aplūkot grāmatnīcas sniegto grāmatu klāstu. Kā arī  Jaunā grāmatnīca sniedz jaunas privilēģijas- iespēju kaut ko iegādāties grāmatnīcas kafejnīcā, kas šobrīd grāmatnīcās ir kaut kas jauns un svaigs.

Foto: Simona Marta Kārkliņa

TOP Komentāri

avatar