Būveksperti apseko gāzes eksplozijā cietušo namu

Ekspertu komisijas saīsinātais atzinums ir sagaidāms šīs dienas laikā, taču līdz tam iedzīvotājiem drošības apsvērumu dēļ dzīvokļos atgriezties netiek atļauts.

Plašāka informācija varētu būt zināma pulksten 19, kad pie nama Vānes ielā 11 sasaukta iedzīvotāju sapulce, kurā SIA „Liepājas namu apsaimniekotājs” iedzīvotājus informēs par būvekspertu komisijas slēdzienu un turpmākajiem soļiem eksplozijas seku likvidēšanai. Sapulcē piedalīsies arī Liepājas pilsētas Domes Sociālā dienesta pārstāvji, lai organizētu pašvaldības palīdzības sniegšanu tiem cietušajiem, kam tas būs nepieciešams.

„Pašvaldība no savas puses centīsies darīt visu, lai palīdzētu cilvēkiem, kas negaidījumā ir cietuši. Pašlaik pašvaldības uzņēmums „Liepājas namu apsaimniekotājs”, kas apsaimnieko eksplozijā cietušo namu, risina jautājumu par logu un durvju nomaiņu, taču arī Sociālajam dienestam ir dots uzdevums apkopot iedzīvotāju palīdzības lūgumus un atkarībā no postījuma apmēra individuāli tiks meklētas iespējas sniegt atbalstu,” norāda Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Pēc sestdienas vakarā notikušās gāzes eksplozijas daudzdzīvokļu mājā Vānes ielā 11 tika pieņemts lēmums evakuēt iedzīvotājus no visiem aptuveni 80 dzīvokļiem. Lielākā daļa iedzīvotāju patvērumu raduši pie draugiem, radiem un paziņām, bet tiem, kam nebija, kur palikt, nodrošināta iespēja apmesties pašvaldības sociālajā mājā Flotes ielā 7.

Lai nepieļautu personu iekļūšanu eksplozijā cietušajā namā, visu nakti un arī šobrīd to apsargā Pašvaldības policijas darbinieki. Iedzīvotājiem ir ļauts apmeklēt savus dzīvokļus tikai policista klātbūtnē un tikai uz piecām minūtēm, lai paņemtu nepieciešamās lietas kā dokumentus un naudu, taču atgriezties mājokļos līdz būvekspertu atzinuma saņemšanai iedzīvotājiem netiek ļauts.

Gāzes eksplozijā cietušā nama iedzīvotāji tiek aicināti uz tikšanos šovakar, 6.jūlijā, pulksten 19.00 pie nama Vānes ielā 11. Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt arī Pašvaldības policijas operatīvajam dežurantam pa tālruni 63420269.

Liepājas dome

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar